flyktbilen-adriana-2736
Inrikes

Mordet på 12-åriga Adriana: Mördarnas flyktbil hittad utbränd

Publicerad 8/5/2020
Annons

Natten mot onsdagen fick polisen larm om en brinnande bil i Sollentuna norr om Stockholm. Misstankar väcktes om att det var det flyktfordon som polisen efterlyst i samband med mordet på 12-åriga Adriana i Botkyrka i södra Stockholm natten mot söndag. Tidigt på onsdagskvällen kommer uppgifter som indikerar att det rör sig om den eftersökta bilen, en vit Audi A4.

Övervakningskameror från brottsplatsen visade att den eller de personer som sköt ihjäl den 12-åriga flickan Adriana när hon var ute på hundpromenad flydde från platsen i en vit kombibil av märket Audi. Polisen gick ut med en efterlysning av fordonet men valde samtidigt att maskera registreringsnumret, något som försvårat för allmänheten att hjälp polisen att lokalisera bilen.

LÄS MER: Polisen efterlyser vit Audi-kombi efter dödsskjutningen mot 12-åriga Adriana

Natten mot onsdagen fick polisen dock larm om att en bil stod i brand intill en väg i Sollentuna i norra Storstockholm. När polis och räddningstjänst anlände till platsen var fordonet helt utbränt.

Misstankar väcktes tidigt om att det rörde sig om det eftersökta flyktfordonet. Nu bekräftar polisen att man är övertygad om att så är fallet. Formellt ska emellertid den tekniska utredningen vara helt avslutad innan uppgiften anses hundraprocentigt bekräftad.

LÄS MER: 12-årig flicka död i Stockholmsförort – kom i vägen för gängskjutning

Polisen uppger att man fortfarande är intresserad av tips från allmänheten relaterade till fordonet, nu främst från personer som kan ha gjort iakttagelser kring Brunkebergsåsen i Sollentuna strax efter midnatt på onsdagsnatten där och när fordonet sattes i brand, sannolikt för att förstöra alla spår efter gärningspersonerna.

Ingen person har ännu gripits för det uppmärksammade mordet.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons