Under juldagskvällen hördes skott avlossas i den lilla bruksorten Forsbacka. Strax därefter påträffades en skjuten man i den närmaste staden Sandviken. Polisen utgår nu ifrån att de två händelserna hör samman.

Omkring klockan 18:40 på lördagen hörde vittnen en misstänkt skottlossning i Forsbacka och larmade därför polisen. Tätt inpå detta fick polisen larm om att en allvarligt skadad man hittats på en offentlig plats i Sandviken, sex kilometer öster om Forsbacka.

– Vi tror att den misstänkta skjutningen i Forsbacka och mannen i Sandviken är kopplade till varandra, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på RLC region Mitt, till SVT.

Den skadade mannen hade så pass allvarliga skador att de bedöms vara livshotande. Han var emellertid vid medvetande och talbar när ambulansen anlände, uppger polisen. Senare under kvällen inleddes en förundersökning om försök till mord.

– Misstanken är att han sedan på något sätt tagit sig till Sandviken, säger Magnus Jansson Klarin till Aftonbladet och syftar på den skottskadade mannen.

Skottlossningen ska ha skett i lugnt område

Enligt boende i Forsbacka ska den misstänkta skottlossningen ha ägt rum i ett villaområde som vanligtvis är väldigt lugnt. Polisen ska under natten ha genomfört dörrknackning i området.

På söndagsmorgonen meddelar polisen att de inte har några nya uppgifter att delge allmänheten. Ingen gärningsman är gripen.

Har du mer information om händelsen? Ring polisen på 114 14.

LÄS ÄVEN: Sandviken fem år efter fejkade vinstrapporten – går tiotals miljoner back på invandringen