På måndagen utbröt bråk mellan ett flertal personer på den problemtyngda och invandrartäta Pilevallskolan i Trelleborg. En elev i 15-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans med livshotande skär- och stickskador.

Det var vid 12:20-tiden på måndagen som larm kom till polisen om att ett större bråk pågick på inne på skolan. När en patrull anlände till platsen anträffades en knivskuren niondeklassare.

Ynglingen fördes till sjukhus med ambulans. Lokalen där vad polisen rubricerar som mordförsök begicks spärrades av för teknisk undersökning.

Ingen gärningsman har i skrivande stund gripits. Polisen intervjuar under dagen vittnen i hopp om att få klarhet i händelseförloppet och vem som utdelade knivhuggen.

Skola med ”utmaningar”

Invandrartäta Pilevallskolan har tidigare uppmärksammats i media för olika typer av problem. Det har handlat om misshandel med kniv, omfattande skadegörelse och stök på lektionerna, anlagda bränder, låga skolresultat, elever som vägrar duscha efter idrott och gymnastik och att nästan inga elever är simkunniga.

Till följd av vad kommunen rubricerar som ”utmaningar” på skolan har man tvingats sätta upp ett stort antal övervakningskameror.