Morgan Johansson till brottutsatta: Polisen kan inte lösa alla problem

På måndagsmorgonen tog statsradion upp att det stjäls rekordmycket diesel just nu. Enligt justitieminister Morgan Johansson (S) får de som utsätts själva se till att skydda sig bättre och inte förvänta sig att polisen löser såna problem.

Antalet anmälningar om dieselstölder ligger under våren dubbelt så högt som under samma period i fjol.

LÄS ÄVEN: Drivmedelsstölderna ökar – Polisens tips: ”Tänk på var du parkerar”

– Det är en enorm ökning, säger Johan Widegren, som driver ett av entreprenadföretagen som bygger ett stort logistikcentrum utmed E4, några mil söder om Jönköping.

Internationella ligor

Sedan tidigare har polisen fått i uppdrag att bekämpa de internationella ligor som tros ligga bakom stölderna. Samtidigt anser justitieminister Morgan Johansson (S) att man har ett eget ansvar för att skydda egendom.

LÄS ÄVEN: 12 600 liter diesel stals i mars – i ett enda län

– Samtidigt ska man komma ihåg att de här företagen tjänar en hel del pengar. Man har ett eget ansvar också faktiskt att medverka till att man skyddar sin egendom. Man kan inte bara lägga över allting på att polisen ska lösa alla problem, säger han till Ekot.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.