Morgan Johansson varnar: SD kan ta över min stol
From: Arkivbild/Twitter

Sverige kan i framtiden få en sverigedemokratisk justitieminister. Det varnar nu justitieminister Morgan Johansson (S) för. Bakgrunden är ett utspel från Moderaternas partiledare Ulf Kristersson där han kallar invandringen ”en belastning” för Sverige.

Det var i en intervju med Sveriges Radio idag på morgonen som M-ledaren Ulf Kristersson påpekade att invandringen kommit att bli en belastning för Sverige.

– Invandringen i Sverige har blivit en belastning, både när det gäller kriminalitet, när det gäller hedersproblematik, när det gäller sociala problem med trångboddhet, det är väl alldeles uppenbart? sade han.

– Titta på vad som händer nästan dagligen nu, med skjutningar, dödliga och där människor enbart skadas, i några av våra mest utsatta områden.

Morgan Johansson: Ulf Kristersson ”radikaliseras”

Det är ett utspel som justitieminister Morgan Johansson (S) reagerar starkt på. Han anklagar Ulf Kristersson för att ”radikaliseras” och hävdar att Moderaterna närmar sig Sverigedemokraternas retorik. Johansson befarar att det i framtiden kan komma att leda till att Sverige får en sverigedemokratisk justitieminister om M och SD beslutar sig för att regeringssamarbeta.

”Kristersson öppnar för att SD ska få ett stort inflytande över en högerregering”, skriver han på Twitter och fortsätter:

”Det här är min stol på Justitiedepartementet. I den kan en Sverigedemokrat komma att sitta, med ansvar för grundlagarna, tryckfriheten och statens våldsmonopol. Det är vad som står på spel.”

Till inlägget har han bifogat en bild på sin tomma stol på regeringskansliet.

M-svaret: ”Gängen får härja fritt”

Morgan Johanssons utspel på Twitter med den tomma stolen har mött en del hånfulla kommentarer. En av dem kommer från Moderaternas rättspolitiske talesman Johan Forssell.

”Märks att den stolen ofta är tom eftersom gängen får härja fritt”, twittrar han.

En annan som kommenterat utspelet är Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Jessica Stegrud.

”Underbart!”, skriver hon som kommentar på varningen för att en sverigedemokrat kan bli justitieminister.

LÄS ÄVEN: Regeringens nya censurlag: Journalister som avslöjar korrupta politiker riskerar fängelse

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mattias Albinsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.