Moskén hetsar mot judar, uppmanar män att kontrollera sina döttrar och kvinnor, använder Saudiarabiens officiella läroplan och böcker i sin islamska skola, uppmanar muslimer att inte beblanda sig med ”kuffar” (otrogna) m m.

Växjömoskén har figurerat i medierna under de senaste veckorna då stiftelsen ansökt om böneutrop, vilket orsakat en debatt på högsta politiska nivå. En undersökning visade även att en majoritet av svenska folket vill förbjuda böneutrop.

På tisdagen framkommer att moskén ifråga ägnar sig åt hets och hat på sin officiella Facebooksida, något Bassam Al-Baghdady presenterar på sin hemsida.

Då Al-Baghdady skrev inlägget förutspådde han att bilderna han översatt kommer tas bort, och mycket riktigt har några av dem i skrivande stund tagits bort eller gjorts otillgängliga.

På en bild som uppmanar till insamling av pengar i samband med Eid al-fitr skriver man: ”Allmosorna för Alfiter kommer att samlas in i år för våra familjer i Palestina Gaza må Gud bevara, och svika judarna Guds fiender.”

Vidare visar man läroböcker som används i moskéns skola som ”är officiella läroplan för islamisk uppfostran i Saudiarabien”.

Här finns även en uppmaning att inte låta sina döttrar klä sig ”nakna” och med ”västliga kläder” samt ”lär era döttrar att klä sig anständigt sedan barndomen”.

Man uppmanar även till att inte delta i ”kuffars” firande i sin högtid julen, då att se Jesus som Guds son är en hädelse.