Foto: Per Pettersson.

MP går till val på en mer generös invandringspolitik

714 Shares

MP:s valmanifest värnar asylrätten och främjar återförening samt återinför permanenta uppehållstillstånd som standard.

Nyligen deklarerade Miljöpartiet att Moderaterna är partiets huvudmotståndare i valet i år.

”Jag är övertygad om att det finns en väldigt stark potential för ett grönt parti i Sveriges riksdag som verkligen prioriterar miljö- och klimatfrågorna, som står för en hoppfull ton och framtidstro”, sa Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind då hon tidigare i veckan presenterade strategin inför valet i höst.

I Novus marsmätning som släpptes på söndagen når Miljöpartiet dock inte ens upp till riksdagsspärren.

Och på söndagen meddelar partiet även att man kommer gå till val med ett valmanifest som värnar asylrätten och främjar återförening.

Den tillfälligt strängare migrationslagstiftningen som trädde i kraft i samband med migrantkrisen och gäller fram till 2019, som bland annat stipulerar att uppehållstillstånd är tillfälliga, vill MP ta bort och återinföra permanenta uppehållstillstånd igen.

Man vill även underlätta familjeåterförening.

– Vi är tydliga med att erkänna att det här inte är en politik som vi hade fört om vi varit själva. Men vi är i ett läge där regeringssamverkan också innebär väldigt tuffa och svåra kompromisser, sade språkröret Gustav Fridolin i Ekot hösten 2015, när förändringarna hade presenterats.

714 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.