Miljöpartiets nya språkrör har storslagna planer för Sverige ifall partiet skulle komma till makten igen efter nästa val 2026. I ett sådant läge lovar Daniel Helldén att både sätta stopp för Tidöpartiernas planer på att bygga ny kärnkraft och öppna upp Sveriges gränser på vid gavel igen.

Direkt efter att Daniel Helldén tillträtt posten som manligt språkrör för Miljöpartiet sade han att det inte blir något av regeringens och Sverigedemokraternas planer på att bygga ny kärnkraft för att säkra elförsörjningen, detta efter att partiet tillsammans med Socialdemokraterna förstört det tidigare stabila svenska elsystemet.

LÄS ÄVEN: Miljöpartiets nya språkrör: Det blir ingen ny kärnkraft i Sverige

Då Helldén deltog i SVT 30 minuter lovade han åter igen att sätta stopp för ny kärnkraft i Sverige. Man tycks ha ha vännerna i Socialdemokraterna med sig då partiet röstade nej i omröstningen i riksdagen förra veckan.

– Bygger det på förutsättningarna att man går in och subventionerar kraftigt så ska det inte fortsätta, då ska man riva upp det, säger Helldén i programmet.

Öka invandringen

En annan fråga Miljöpartiet har siktet inställt på är invandringspolitiken. Enligt Helldén har Sverige inte tagit emot för många invandrare och vill öka invandringen igen med ett återinförande av permanenta uppehållstillstånd och familjeåterförening.

LÄS ÄVEN: Riksrevisionen: Rödgröna regeringen förstörde elsystemet