serneholt0

Grafik t.v: Alternativ för Sverige. Foto t.h: Faksimil Järfälla kommun

Inrikes

MP-politiker går över till AfS

Publicerad 3/27/2022
Annons

När blinde Jonas Serneholts son blev förnedringsrånad och brutalt misshandlad av ett invandrargäng skrev han ett inlägg om händelsen på Facebook. Han skrev bland annat att gärningsmännen var drägg som borde utvisas till sina hemländer. Då anmäldes Jonas av den ene gärningsmannens familj – och dömdes för ”hets mot folkgrupp”.Nu är den tidigare MP-politikern kandidat för partiet Alternativ för Sverige.

Fram till 2017 var Jonas Serneholt politisk sekreterare och ledamot i Järfällas kommunfullmäktige för Miljöpartiet. I dag är han kandidat i ett annat parti.

Jonas Serneholt kandiderar nu till kommunfullmäktige i Järfälla – med det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige.

LÄS ÄVEN: Åkesson polisanmäls för hets mot folkgrupp: ”Miljard efter miljard på vuxna afghaner”

Partiet betalade bötesbeloppet

I en Youtubevideo på kanalen ”Sunt förnuft med Gustav” berättar Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand om den negativa utvecklingen i Järfälla som skett på grund av massinvandringen. Han presenterar också Jonas Serneholt som AfS-kandidat till fullmäktige i Järfälla kommun.

Kasselstrand berättar om HMF-domen – och att partiet betalade det bötesbelopp som blev Serneholts påföljd efter att ha uttryckt sin åsikt om sonens förövare.

– Vi valde att betala Jonas böter. Vi tycker att det är en självklarhet att svenskar ska kunna säga precis vad de vill enligt yttrandefrihetens ramar i Sverige, och därför erkänner vi inte hets mot folkgrupp-lagstiftningen utan vi tycker att den är illegitim och måste bort, säger Gustav Kasselstrand.

LÄS ÄVEN: Valpåverkan av Facebook 2018 – agerade mot Alternativ för Sverige

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons