Gårdagens utspel av MSB:s egen psykkrigare och enhetschef Mikael Tofvesson om att det egentligen är ”främmande makt” som står bakom Astra Zeneca vaccins olycka hånades brett på Twitter och vållade en debatt. I spåren av debatten har myndigheten blivit alltmer defensiv och gått till attack mot kritiska medborgare på Twitter.

Tråden där MSB så småningom dyker upp startades av professor i teoretisk fysik Emil J. Bergholtz som delade en artikel med Tofvessons utspel med en ironisk kommentar ”Mewas?” Han syftade på en grupp av kritiska medborgare som hängdes ut av statsradion som påverkansagenter som vill underminera Sverige och den så kallade svenska coronastrategin. Efter uthängningen blev gruppens grundare Keith Begg tvungen att lämna Sverige och fly till hemlandet Irland vilket Samnytt uppmärksammade i flera artiklar.

LÄS MER: Keith Begg kritiserade Sveriges coronastrategi – nu tvingas han lämna landet efter statens drev

Så småningom dyker kontot Krisinformation.se som styrs av MSB upp i tråden – för att bemöta anklagelsen om att myndigheten sprider falsk information genom att uppge att Covid-19 är en så kallad droppsmitta, istället för att vara en aerosolsmitta – vilket är vedertaget i resten av världen:

Diskussionen i tråden spårar dock ur snabbt när myndigheten genom signaturen ”vakthavande redaktör” hävdar att personens tolkning av myndighetens arbete är ”kreativ”:

Och sedan går myndigheten till en direkt attack mot den kritiske medborgaren – som anklagas både för att ”vråla i Twitter” och att vara ”faktaresistent” – det vill säga inte direkt acceptera de påstådda sanningar som myndighetens personal kablar ut:

Det är flera på reagerar på myndighetens aktivistiska framtoning i kommentarerna och vill även anmäla MSB:

Och i det fall MSB skulle komma på andra tankar och försöka gömma sin fadäs finns nu hela tråden sparad av en vakthavande medborgare så att även framtida generationer ska kunna få en bild av MSB och myndighetens verksamhet:

LÄS MER: MSB till försvar av dödsvaccinet: ”Påverkan från främmande makt”