tofvesson-vaccin-astra-zeneca

Foto: Whispyhistory, CC BY-SA 4.0 / faksimil Youtube

Inrikes

MSB till försvar av dödsvaccinet: ”Påverkan från främmande makt”

Publicerad 3/16/2021
Annons

Efter att vaccinet från Astra Zeneca som misstänks ha orsakat flera dödsfall stoppats av ett flertal länder rycker MSB nu till försvar av dödsvaccinet. Den hårt komprometterade psykkrigaren tillika enhetschefen på MSB Mikael Tofvesson påstår att det är ”främmande makt” som egentligen ligger bakom vaccinets otur.

Efter att ett flertal länder beslutat att stoppa Astra Zenecas vaccin, då man befarar att en av biverkningarna kan vara blodproppar, blev även Sverige till slut tvungen att följa efter på tisdagen. Experter som nyligen bedyrade hur säkert vaccinet är – inklusive Sveriges nationella vaccinsamordnare Richard Bergström – kovände plötsligt och varnar nu för ”blåmärken och svullnader”.

MSB framför dock en spektakulär teori genom sin hårt komprometterade enhetschef Mikael Tofvesson: att det egentligen är ”främmande makt” som står bakom beslut att stoppa vaccinet i flera europeiska länder och även i Sverige. Nyligen flydde Tofvesson Samnytts frågor när han blev konfronterad om sin korruption.

LÄS MER: TOTALSLAKT: MSB:s psykkrigare Tofvesson FLYR Samnytts frågor

Mikael Tofvesson säger sig ha noterat aktiviteter under en längre tid. Samtidigt kan han inte presentera något bevis för sitt uttalande.

– Under en längre tid har vi kunnat se att aktörer som tillhör främmande stater även har bedrivit påverkan i de frågorna, säger han till Dagens Industri.

Ryssland och Kina

På en direkt fråga ifall det är Ryssland och Kina, som båda framställt egna vaccin men ännu inte godkänts i EU, han avser, svarar Tofvesson att han väljer att inte peka ut några länder just nu. I Astra Zenecas fall ska det bland annat röra sig om att då något negativt rapporterats ska detta ha ”förstärkts”.

Anders Tegnell tillbakavisar dock kategoriskt Tofvessons spekulation.

”Vi bygger inte det beslutet på det som varit ute på sociala medier utan helt och hållet på den information som vi har fått via Läkemedelsverket och EMA om faktiska fall”, skriver han i ett mejl till Di.

LÄS ÄVEN: MSBs interna mejl avslöjar: myndigheten förbereder antidemokratisk kupp

Senast hamnade MSB i hetluften när den tunga myndigheten anklagade coronakritiker som deltog i tusenmannamarschen mot coronarestriktioner som genomfördes i Stockholm förrförra lördagen att arbeta för Putin. Inte heller då presenterades några bevis för påståendet.

LÄS MER: MSB i attack mot coronakritiker – Putin bakom tusenmannamarschen

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons