mtr

Foto: Ingolf from Berlin / Antonio Melina/Agência Brasil

Inrikes

MTR pudlar efter kritik – låter personalen be på jobbet

Publicerad 12/10/2019
Annons

På söndagen skickade företaget MTR Pendeltågen ut ett informativt mejl till sina anställda. I mejlet står det att de får be på sin rast men inte i MTR:s lokaler. Media tog upp händelsen och företaget fick kritik. Efter det pudlade företaget och nu får personalen be på jobbet ändå.

Som Samhällsnytt rapporterade i morse skrevs ett mejl till personalen: ”På obetald rast har ni möjlighet att lämna arbetsplatsen för att be, dock inte i våra lokaler”.

När SVT tar kontakt med företaget låter det plötsligt annorlunda.

”Vi förbjuder inte bön i våra lokaler. Då personalutrymmena på många av våra stationer är ytterst begränsade behöver vi hitta en lösning som fungerar för alla medarbetare”, skriver MTR:s presschef i ett mejl till SVT.

LÄS MER: Bön under arbetstid ökar – nu tydliggör MTR att det ej är tillåtet

Strax efter mejlkonversationen med SVT skickar områdeschefen ett nytt mejl till de anställda – med en ny innebörd. I mejlet står det att företaget ska omvärdera beslutet om att inte tillåta bön på arbetsplatsen.

Lars Nyström, arbetsmiljöchef på MTR Nordic, säger till SVT att företaget formulerat sig olyckligt och att man borde ha varit tydligare.

– Om man har rast så har man ju inte lön och då gör man som man önskar.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons