Tidigare i veckan kunde Samnytt visa kaosartade scener utanför en pizzeria i Västerås. Ett gäng stormade fram med bilar och tillhyggen för att omringa och misshandla två personer. Samnytt har varit i kontakt med personerna som utsattes för gängmisshandeln.
– Det var araber, säger offret som är känd för att i sociala medier kritisera missanpassade invandrare.

Det våldsamma bråket utspelade sig klockan 20.30 torsdagen den 2 juni på Södra Allégatan 19 i Västerås.

I ett videoklipp syns gänget bland annat mata slag med ett tillhygge mot en man som ligger ned på marken. Det framgår av polisanmälan att gänget bland annat har utdelat slag och sparkar mot offrens huvuden.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Se invandrarbråket utanför pizzerian

Uppmanar invandrare att göra rätt för sig

Samnytt har varit i kontakt med männen som misshandlades. Ett av offren är 24 år gammal och kallar sig Munna Bayi i sociala medier. Munna arbetar som undersköterska och berättar om sitt engagemang i sociala medier där han brukar kritisera missanpassade invandrare och uppmana dessa att göra rätt för sig i Sverige.

Munna har bland annat framfört till missanpassade invandrare att utan svenska socialbidrag skulle dessa personer inte ha någonting alls, vilket flera av dessa individer inte kunnat acceptera att höra menar han.

– Jag är utbildad undersköterska och har dröm att läsa vidare till sjuksköterska. Jag är tacksam att Sverige ger mig alla möjligheter för ett bättre liv. Vid sidan om jobb jag gillar att göra live-sändningar på sociala medier. Jag är en ärlig, rak person och vågar berätta om saker som förstör detta vackra land, det är detta som gör att dessa personer blir arga. De vill inte att jag ska prata om sanningen. De vill tysta mig, hävdar Munna.

– På TikTok pratade jag om kriminella i Sverige och frågade varför de inte jobbar och varför de vill förstöra Sverige. Jag är alltid ärlig och rättvis och pratar om det dåliga som händer i samhället. Jag vet att jag riskerar mitt liv men jag vill att alla andra ska leva fint i Sverige. Nu lever jag med hot. Det är bara vanliga svenskar som stöttar mig, säger Munna.

Munna berättar att personerna han diskuterade med på TikTok bad honom om den adress där han befann sig och sa att de bara vill prata ansikte mot ansikte. Men i stället dök det upp flera bilar och ett gänget stormade ut med tillhyggen.

– Det kom fyra bilar och flera personer och hoppade på mig och min vän. Sen kom polisen. Jag fick flera skador på mitt huvud, berättar Munna.

Munna vet själv vilka det är som attackerade honom utanför pizzerian i Västerås och framför även att han tror att gänget är kriminellt.

– De är araber som attackerade mig, säger Munna.

Kritisk till att gänget är på fri fot

Munna är tacksam att Samnytt har uppmärksammat händelsen med video för att visa vad som händer i samhället. Han berättar att attacken har gjort att han känner sig otrygg att gå på gatorna i Västerås eftersom polisen inte har agerat genom att gripa någon.

– Jag känner mig ganska otrygg efter denna händelse eftersom gärningsmännen är på fri fot.

Men trots att Munna kunde visa polisen vilka det var som överföll honom kan inte något gripande ske i närtid utan myndigheten hänvisar till att det ska hållas förhör under hösten.

– Polisen gör inget. Polisen sa att ett förhör kommer ske i höst och att männen inte kommer gripas, säger Munna.

Hotas av invandrare för att han gillar SD

Vidare uppger Munna även för Samnytt att han mottar hot från andra invandrare i Sverige för att han öppet sympatiserar med SD.

– Jag har även fått hot från andra invandrare för att jag gillar Joakim Lamotte och SD, säger Munna.

LÄS ÄVEN: Nya cykelbanor ska få ordning på kriminalitet och klaner i utsatt stadsdel