På måndagen meddelade Wafaa Dabbour att hon lämnar Socialdemokraterna i Malmö för att gå med i Nyans. Därmed blir hon den tredje socialdemokraten på kort tid att göra samma byte.

Hittills har det varit Maher Dabbour, tidigare ordförande för Kroksbäck-Hyllie S-förening, och Fadi Taha, tidigare styrelseledamot för Kroksbäck-Hyllie S-förening, som lämnat Socialdemokraterna för Nyans.

LÄS ÄVEN: Partiet Nyans mobiliserar inför valet: ”De framställer oss som hot”

I samband med beskedet om Maher Dabbour lät Nyans även meddela att omkring 20 aktiva socialdemokrater i Malmö förväntas ansluta sig till partiet inom kort, och nu är det alltså dags för nummer tre.

Förmodligen kommer man att presentera en rekrytering i veckan fram till valet.

Denna gång är det Wafaa Dabbour, som sitter som nämndeman i tingsrätten, som lämnar Socialdemokraterna i Malmö. Wafaa blir därmed en av Nyans första politiker med förtroendeuppdrag vilket man kallar historiskt.

Fel värdegrund

Enligt Wafaa kan hon inte längre känna igen sig i Socialdemokraternas värderingar.

LÄS ÄVEN: LISTA: Här kommer muslimska partiet kandidera i valet

–Jag lämnar Socialdemokraterna i Malmö av flera anledningar. Det viktigaste är dock att partiet inte längre representerar de värderingar som fått mig att gå med i Socialdemokraterna. Partiets orättvisa behandling av sina medlemmar är ytterligare en anledning. Nu väljer jag gå över till Partiet Nyans som vill främja det mångkulturella samhället, säger Wafaa Dabbour.