wafaa-dabbour

Faksimil Facebook

Inrikes

Muslimpartiet Nyans rekryterar socialdemokratisk nämndeman

Publicerad 3/29/2022
Annons

På måndagen meddelade Wafaa Dabbour att hon lämnar Socialdemokraterna i Malmö för att gå med i Nyans. Därmed blir hon den tredje socialdemokraten på kort tid att göra samma byte.

Hittills har det varit Maher Dabbour, tidigare ordförande för Kroksbäck-Hyllie S-förening, och Fadi Taha, tidigare styrelseledamot för Kroksbäck-Hyllie S-förening, som lämnat Socialdemokraterna för Nyans.

LÄS ÄVEN: Partiet Nyans mobiliserar inför valet: ”De framställer oss som hot”

I samband med beskedet om Maher Dabbour lät Nyans även meddela att omkring 20 aktiva socialdemokrater i Malmö förväntas ansluta sig till partiet inom kort, och nu är det alltså dags för nummer tre.

Förmodligen kommer man att presentera en rekrytering i veckan fram till valet.

Denna gång är det Wafaa Dabbour, som sitter som nämndeman i tingsrätten, som lämnar Socialdemokraterna i Malmö. Wafaa blir därmed en av Nyans första politiker med förtroendeuppdrag vilket man kallar historiskt.

Fel värdegrund

Enligt Wafaa kan hon inte längre känna igen sig i Socialdemokraternas värderingar.

LÄS ÄVEN: LISTA: Här kommer muslimska partiet kandidera i valet

–Jag lämnar Socialdemokraterna i Malmö av flera anledningar. Det viktigaste är dock att partiet inte längre representerar de värderingar som fått mig att gå med i Socialdemokraterna. Partiets orättvisa behandling av sina medlemmar är ytterligare en anledning. Nu väljer jag gå över till Partiet Nyans som vill främja det mångkulturella samhället, säger Wafaa Dabbour.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
590Ryska civila evakueras undan ukrainska attacker i Belgorod
Annons