Vetenskapsskolan koranen bön
Inrikes

Muslimsk friskola tvingade barn till bön: ”Allah ser dig”

Publicerad 11/24/2019
Annons

En granskning som GP genomfört visar att den islamiska Vetenskapsskolan, eller Safirskolan som den nu heter, har censurerat läroböcker och spridit judehat. Lärare har även skrämt barn till att utföra muslimsk bön genom att säga ”Allah ser dig”.

Samhällsnytt har tidigare rapporterat om friskolan Vetenskapsskolans islamiska terrorkopplingar och hur de justerat i undervisningen för att göra den islamisk. Skolans tidigare VD Abdel Nasser El Nadi utgör – enligt svenska myndigheter – ett hot mot rikets säkerhet och är idag spårlöst försvunnen. Nu avslöjas ännu fler totalitära islamiska element från skolan.

LÄS ÄVEN: IS-terrorister undervisar barn i Göteborg

GP har varit i kontakt med flera personer som tidigare arbetat på skolan och personer som har insyn i verksamheten idag.

Saker som kommit fram i granskningen är bland annat könssegregation, islamiskt bönetvång och antisemitisk censur av läroböcker.

– De utnyttjar systemet och skattepengar men kämpar absolut inte för att de här barnen ska komma in i samhället, säger en av personerna som tidningen pratat med.

LÄS ÄVEN: Muslimsk friskola bytte ut ”Ida” mot ”Allah” i Idas sommarvisa

Många berättar att Israels flagga var överstruken i hela klassuppsättningar och att landet i alla kartböcker var bortklippt eller utsuddat.

GP skriver att de fått ta del av flertalet detaljerade berättelser om antisemitism men som inte kan rapporteras om för att skydda personerna som berättat dem.

LÄS ÄVEN: Muslimsk friskola hade avtal om islamsk lag

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1019”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons