Den intensiva kampanj som just nu pågår mot Sverige i muslimska kanaler på sociala medier, där det bland annat påstås att svenska myndigheter kidnappar muslimska barn, fortsätter att trappas upp med uppmaningar till terrordåd och en demonstration utanför riksdagen.

I centrum av konspirationsteorierna står LVU-lagen vilken man hävdar att socialtjänst, skolor och domstolar använder i ett krig mot islam och muslimer. Detta har fått hatet mot Sverige och svenska myndigheter att flöda i muslimska kanaler på sociala medier.

De hatiska strömningarna och konspirationsteorierna är något islamistpartiet Nyans tagit tillvara på och använder för att locka fler väljare.

LÄS ÄVEN: Hat mot Sverige flödar i muslimska kretsar – hotar med våld

Situationen har nu eskalerat ytterligare och i bland annat Örebro har kommunerna informerats om att en stor påverkanskampanj mot Sverige pågår där konton kopplade till våldsbejakande islamska organisationer sprider falsk information.

Miljonpublik

Informationen sprids i arabisktalande kanaler med potentiellt större publik än den svenska befolkningen. I kommentarsfälten förekommer uppmaningar om terrordåd och hot mot svenska myndigheter.

På måndagen hölls en demonstration utanför riksdagen i Stockholm mot att svenska kommuner och myndigheter påstås kidnappa muslimska barn.

På Säpo säger pressekreterare Fredrik Hultgren Friberg att denna typ av kampanjer ökat.

”Blod ska flyta”

De bakom kampanjen ska ha uttryckt stöd för terrorgruppen IS och har bland annat refererat till Charlie Hebdo och skrivit att ”blod ska flyta”.

Sverigedemokraternas Youtube-kanal Riks fanns på plats. Bland plakaten i folkmassan kunde man bland annat läsa ”Free Mohammed Ali Khan”, vilket är en referens till klanen i Göteborg.