muslmdemo

Faksimil Youtube

Inrikes

Muslimsk kampanj mot socialsekreterare – vågar inte omhänderta barn

Publicerad 4/8/2022
Annons

På grund av den massiva påverkanskampanj främst från muslimskt håll, där socialsekreterare hängs ut i sociala medier, vågar dessa inte utföra sina arbetsuppgifter korrekt.

Samnytt har vid flera tillfällen tidigare rapporterat om den kampanj som bedrivs mot Sverige, såväl inom landet som internationellt, där man bland annat påstår att muslimska barn kidnappas av svenska myndigheter. Demonstrationer har hållits och uppmaningar till terrordåd förekommit.

LÄS ÄVEN: Muslimsk kampanj mot Sverige eskalerar – terrorhot och demonstration

Nu har situationen eskalerat så pass att socialsekreterare inte vågar utföra sina jobb och omhänderta barn i de fall de far illa. Det framgår i en ny undersökning från Akademikerförbundet SSR.

I denna svarar en av 25 socialsekreterare att man undvikit att ingripa enligt LVU (lagen om vård av unga) eller LVM (lagen om vård av missbrukare) på grund av hot eller rädsla.

Värst i utsatta områden

I så kallade utsatta områden ökar andelen mer än dubbelt – där har en av 14 undvikit att ingripa jämfört med en av 33 i övriga områden.

– Det är naturligtvis oacceptabelt. Även om det inte är stora volymer så är ett enda fall ett för mycket. Bakom varje siffra kan det finnas ett barn som kan råka väldigt illa ut, säger Heike Erkers, förbundsordförande för Akademikerförbundet SSR.

Skyddade personuppgifter

Många socialsekreterare har under flera års tid vittnat om att hot och påtryckningar förekommer, något som eskalerade i vintras med den massiva påverkanskampanjen från muslimskt håll. Man filmar socialsekreterare för att publicera på nätet. Socialsekreterare och socialchefer ska också ha hängts ut i sociala medier med namn, bild, hemadress och i vissa fall personnummer.

LÄS ÄVEN: Socialsekreterare hindras ingripa av kriminella

Då det är enkelt att kolla upp var en person bor föreslår Akademikerförbundet SSR att socialsekreterare ska kunna få skyddade personuppgifter med anledning av sin yrkesutövning.

Bristande resurser

Det som framför allt hindrar socialsekreterare från att ingripa är dock ekonomi. Var sjunde socialsekreterare uppger att de har väntat med att ingripa enligt LVU eller LVM på grund av ekonomisk hänsyn.

LÄS ÄVEN: RAPPORT: Tystnadskultur bland kommunchefer – vill inte ge politiker negativa besked

– De får information om att det inte räcker, att pengar inte är avsatta. Troligen för att socialnämnden lagt locket på. De kan få höra att ”ni får hitta en annan lösning”. Men vad är en annan lösning? Socialsekreterare kan inte trolla med knäna, säger Heike Erkers.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
615Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons