Muslimska kvinnan till Paludan: ”Horunge vi ska grilla dig som kebabkött”
Nadia Hassan vill grilla Rasmus Paludan som kebab. Foto: Faksimil Facebook

Efter korankravallerna under påskhelgen där omkring 200 poliser skadades tonade regeringen ned våldsamheterna med att det egentligen var gängkriminella som tagit chansen att attackera polisen. Samnytt har dock tidigare visat att både kvinnor och barn deltog. Vid Paludans valturné på söndagen fortsatte våldsbejakande yttringar när en kvinna framförde att Paludan ska ”grillas som kebab”.

Det var i samband söndagskvällens direktsändning från Lilla torget i Linköping som över 4 000 kommentarer öste in och många av dessa var hotfulla.

LÄS ÄVEN: Polisen: ”Konkreta och mycket allvarliga hot” riktas mot Paludan

Kvinnan: ”Se hur vi bli mer och mer”

Facebookkontot ”Nadia Hassan” skriver, ”din jävel hor ungen, du kommer snart hämnare till rätta handen. Islam är den enda rätt religionen och ska vara, framför dina ögon ser vi hur vi blir mer och mer. Om du är en man kan du komma till Malmö. Vi ska grilla dig som en kebab kött”.

Faksimil Facebook

I samband med Paludans valmöte på Hallundaplan kommenterade Nadia Hassan att politikern är ”sinnessjuk”. Vidare skrev hon, ”framför eran ögon vi bygger många moske. Vad ni kan göra”.

Samma Facebookkonto har även delat en bild med tydliggörandet att, ”jag röstar inte på SD”, eftersom hon bland annat inte är fördomsfull eller korkad.

Samnytt kontaktade Nadia Hassan för att höra varför Paludan förtjänar att grillas som kebab och varför man inte får kritisera islam i Sverige. Nadia vill inte svara på frågorna:

”Eftersom jag inte känner till er så vill inte prata med er. Du kan själv tolk mening.”

Fler kvinnor vill bränna islamkritiker

Samnytt har tidigare intervjuat två muslimska kvinnor i Kista i norra Storstockholm om islamkritik. Se nedan:

Kvinnor kastar sten på polisen

Regeringen med integrationsminister Anders Ygeman (S) i spetsen har tonat ned att korankravallerna skulle handla om kulturskillnader och uteslutande fokuserat på kriminella grupperingar. Men den analysen delar inte chefsåklagare Eva Nemec Nordh.

– Det var skrämmande att se att flera mammor med småbarn stå och kasta stenar mot polisen. Bilder inifrån polisbussarna ser ut att ha filmat en krigszon, det är helt fruktansvärt att tänka sig vilket enormt hat och våld som poliserna har mött, mycket värre än vad jag hade trott. Jag kan inte beskriva det på annat sätt än att det är helt sjukt, sa Nemec Nordh om videomaterialet (DN 2022-04-21).

I bildmaterial som Samnytt tagit del av syns både kvinnor och barn delta i stenkastningen mot polisen. Se nedan:


LÄS ÄVEN: Ygeman om korankravallerna: ”Beror INTE på kulturskillnader”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.