Muslimska partiet: ”Snart tar vi över hela Skåne”
Partiledare Mikail Yüksel publicerade denna bild på lördagen. Faksimil Twitter

Samnytt har tidigare rapporterat om det invandringsvänliga muslimska Partiet Nyans som mobiliserar inför årets stundande val. Partiet vill bland annat förbjuda vad de anser vara kränkande teckningar av den muslimska profeten Muhammed, bränna upp Lars Vilks konstverk ”Nimis” och vara muslimers röst. På lördagskvällen publicerade partiledaren Mikail Yüksel ett inlägg på Twitter som väckt kraftiga reaktioner.

I inlägget skriver Yüksel, som invandrade till Sverige från Turkiet 2001 och har en bakgrund i Centerpartiet, att partiet snart kommer att ta över hela Skåne. Anledningen till att han blev sparkad från Centerpartiet var hans starka koppling till den turkiska extremistiska organisationen Grå Vargarna.

LÄS ÄVEN: Partiet Nyans mobiliserar inför valet: ”De framställer oss som hot”

På bilden som tillhör texten syns uteslutande personer med utländsk bakgrund. Inlägget har mött stark kritik och många sarkastiska kommentarer från engagerade samhällsdebattörer. En användare skriver att Säpo borde hålla koll på partiet.

En annan användare ifrågasätter om han skulle kunna åka till Turkiet och skapa ett kristet parti för att sedan påstå att han och hans parti ska ta över Istanbul.

Övertagande ett återkommande tema

Även på fredagen publicerade Yüksel en tweet på samma tema: hur det muslimska partiet ska ta över Malmö.

Yüksel har i skrivande stund undvikit att besvara de kritiska kommentarerna.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mira Aksoy

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.