Nabbe Nabih Roastlive
Inrikes

SVT-profil trakasserade kortväxt – åtalas efter Samnytts artikel: ”Rasistsida”

Publicerad 11/16/2022
Annons

Den 36-årige libanes som förnedrade en kortväxt man som gick en hundpromenad i Helsingborg har nu åtalats för ofredande. Detta efter att Samnytt kunde visa ett videoklipp från händelsen. I polisförhör skrattar mannen åt sina trakasserier och försvarar sig med att han är muslim.
– Jag är väldigt troende muslim och inom vår tro får man inte kränka någon, säger Nabih Turkie till polisen.

Det var i mitten av september som Samnytt publicerade en artikel med video som visade när en man förföljde, filmade och trakasserade en kortväxt man på Furutorpsgatan i Helsingborg.

LÄS ÄVEN: SVT-profil trakasserar kortväxt på gatan: ”Wallah sån liten dvärg”

Samnytt har tidigare uppmärksammat mannen bakom kameran. Det är 36-årige Nabih ”Nabbe” Turkie från Libanon, numera folkbokförd i Helsingborg. Nabih har på senare år gjort sig känd för sina aktivieter i sociala medier med förnedringar mot förbipasserande på gatorna och även telefonsamtal till SD-politiker.

LÄS ÄVEN:SVT-profil förnedrar kommunens städare: ”Vafan är du kaxig för?”

År 2019 upplät statstelevisionen sin plattform för Nabih genom dokumentären ’Leva live’ där han fick marknadsföra aktiviteterna i sociala medier däribland ett illegalt slagsmålsevenemang i Halmstad. Det slutade med fullskaligt gängbråk mellan invandrare i lokalen där även statstelevisionens fotograf misshandlades.

”Wallah sån liten dvärg”

I Nabihs nya videoklipp på Instagram visade han sina tusentals följare när han förnedrade en kortväxt man som var på hundpromenad. Mannen bad att få bli lämnad i fred men det var ingenting som Nabih accepterade utan fortsatte filma och trakassera honom.

När Nabih – som tidigare är dömd för narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och olovlig körning – konfronterades svarade han med nedsättande ord om mannens längd.

– Lilla dvärg. Vad fan vill du?
– Tro inte att du kan göra något. Du når inte ens upp till dina pungkulor.
– [Skrattar] Wallah (jag svär vid Allah, reds. anm.) sån liten dvärg.

Se videon nedan:

”Det är så förnedrande”

Samnytt har varit i kontakt med mannen som trakasserades. Det är 57-årige skådespelaren Keijo Juhani Salmela.

– Han kom smygande bakom mig. Han låtsades prata i telefonen och sedan vände han på telefonen och började filma mig. Den här personen har ingen respekt någonstans. Det är rent ut sagt förnedrande och han borde få sparken från det här landet, berättar Keijo för Samnytt.

– Det är fruktansvärt. Man blir så förbannad. Det är typiskt sådana här människor som kommer från andra länder. De har inte respekten. Det är inte första gången som det händer. De smyger sig på mig och filmar mig, de svänger runt med bilen och skriker på mig.

Försvaret: ”Jag är väldigt troende muslim”

Keijo polisanmälde Nabih med hjälp av Samnytts artikel och tillhörande videoklipp. I polisförhör uppgav Nabih att han inte har förståelse för att mannen upplevde händelsen som kränkande. Detta eftersom att ”det är hur man gör situationen till”.

Nabih uppgav även att han inte tror att offret själv ville polisanmäla trakasserierna som lades ut på sociala medier – utan att det är ”rasistsidan” Samnytt som ligger bakom polisanmälan.

Vidare försvarade sig Nabih i förhöret med att han är ”är väldigt troende muslim”. Han utvecklade det med att säga, ”inom vår tro får man inte kränka någon. Det finns inte på kartan att jag skulle kränka någon”.

När förhörsledaren läste upp vad Nabih hade sagt till offret svarade han med att skratta.

Nabih Turkie förnekar brott men erkänner det som han har sagt i videoklippet. Han har även svarat med att motanmäla brottsoffret. Nabih hävdar att det egentligen är han som är brottsoffret.

Enligt Nabih ska mannen som var på hundpromenad ha försökt att misshandla honom och skrikit ”invandrarjävel – åk hem”. Men något bevis för detta påstående saknar libanesen.

Kammaråklagare Cecilia Bengtsson vid åklagarkammaren i Helsingborg har nu åtalat Nabih för ofredande.

LÄS ÄVEN: SVT-hyllade Nabih ska våldta Dan Parks mamma, syster och fru

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
847Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons