Nadim Ghazale fortsätter driva politisk aktivism i polisuniform
Nadim Ghazale. Faksimil Facebook

Invandrarpolisen Nadim Ghazale fortsätter sin politiska aktivism i sociala medier. I ett längre inlägg på Facebook ställer han sig återigen på islams sida istället för det svenska rättssystem som hans uniform representerar.

Privat har varje enskild polis rätt att fritt uttrycka sina åsikter men iklädd uniform finns krav på opartiskhet och saklighet. Denna praxis har Ghazale vid upprepade tillfällen ignorerat och polisledningen väljer att se mellan fingrarna på hans aktivism.

I sitt inlägg tar Ghazale ställning för de muslimer som protesterar mot svensk yttrandefrihet, i många fall med grovt våld. Han målar upp en bild av dem som offer som lider i det demokratiska Sverige.

Vuxna män grät bredvid sina barn. Kvinnor blev så förtvivlade att de hoppade i vattnet utan att kunna simma. Några blev arga, andra ursinniga. Men de flesta var bara ledsna, sårade och uppgivna”, skriver Ghazale om den mobb som lät sig provoceras av att Rasmus Paludan brände sin egen bok.

LÄS ÄVEN: Polisen: ”Konkreta och mycket allvarliga hot” riktas mot Paludan

Hoppar i och sjunker

Videoupptagningar på de icke simkunniga kvinnorna florerar i sociala medier. Till synes utan en tanke på konsekvenserna går de ut i vattnet tills de sjunker, varpå andra åskådare tvingas hoppa i för att fiska upp dem.

Någon skriker efter polisen och snart ses Ghazale springa fram för att lägga armen om en av de hysteriska kvinnorna.

LÄS ÄVEN: SD: Islam har inget att göra i Sverige

Ghazele utmålar sig som martyr

Ghazale beskriver den dansk-svenske politikern och yttrandefrihetskämpen Rasmus Paludan som ”verklighetens Joker”, en referens till den psykopatiske mördaren och provokatören som utgör Batmans nemesis i serievärlden. Om Ghazale också ser sig själv som Batman framgår inte, klart är dock att han ikläder sig en roll som något av en martyr som ädelt offrar sig för ett högre syfte.

Jag älskar mitt jobb och att jag får göra något samhällsviktigt men hatar bördan det kommer med. Jag älskar min förståelse för perspektiv men jag hatar huvudvärken det ger mig. Jag älskar mitt arabiska språk som gör att jag kan möta människor och få dom att förstå men jag hatar ansvaret det kommer med. Ibland önskar jag att jag kunde göra något oviktigt och fritt från ansvar och huvudvärk”, skriver Ghazale.

Bedriver aktivism med justitieministerns välsignelse

Nadim Ghazale har länge hållits om ryggen av justitieminister Morgan Johansson (S) på grund av den politiska aktivism han gett uttryck för både i sociala medier och på polisstationen där han arbetar, något Samnytt avslöjat.

De två delar ett djupt hat mot Sverigedemokraterna och har agerat på ett sätt som lett till att både Ghazale och Johansson har anmälts till Justitieombudsmannen (JO), Justitiekanslern (JK), Diskrimineringsombudsmannen (DO) och Avdelningen för särskilda utredningar inom polisen (SU) för flera brott.

Nadim Ghazales tavla i Borås polishus.

LÄS ÄVEN: Nadim Ghazale har SD-hatisk tavla i polishuset – polischefen vägrar svara

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Almgren

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.