feature 1 Nadim Ghazale 3
Inrikes

Nadim Ghazale skapar lobbygrupp – vill ha fler invandrare som polischefer

Publicerad 5/16/2022
Annons

I ett nystartat nätverk som kallas Eklöven ska man arbeta för ”mångfald” i polisens ledning. Ena grundaren till nätverket är kommunpolisen Nadim Ghazale som gjort sig känd för att bedriva aktivism inom Polismyndigheten.Nu menar de att för få invandrare är högt uppsatta.

Enligt nätverket Eklöven finns det för få polischefer med utländsk bakgrund. De jämställer det hela med kvinnors resa inom Polismyndigheten och menar att det är nödvändigt att fler invandrare har chefspositioner inom myndigheten.

Varför det är viktigt att de högt uppsatta inom svensk polis har annan etnisk bakgrund än svensk framgår inte – men det motiveras med ordet ”mångfald”.

LÄS ÄVEN: Nadim ”Fuck er SD” Ghazale ville bli rikspolischef

Vill ”skynda på processen

– I vårat nätverk så utgår vi från mångfalden med annan etnisk bakgrund. Det är egentligen det som vi ser fattas ganska mycket i bland annat ledningsgrupper, på chefsnivåer och så vidare. Och vi kommer ju gå däråt precis som kvinnorna gjort en jätteresa inom Polisen så är de inte i mål än, så vill vi även att människor med annan etnisk bakgrund ska kunna göra det och vi vill egentligen bara skynda på den processen lite grann, säger Nadim Ghazale till P4 Sjuhärad.

Vidare säger Ghazale att Polisen har som uppgift att jobba för mångfald. Huruvida det är kvotering man vill uppnå med aktivismen som utövas framgår inte.

LÄS ÄVEN: Nadim Ghazale går islamisternas ärenden i polisuniform

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons