Anders Tegnell t.v./Tatueringen. Foto: Samhällsnytt/Privat

Inrikes

Nästan 5000 avlidna i corona – då tatuerar Anna in Anders Tegnell på benet

Publicerad 6/10/2020
Annons

Medan Sverige håller på att bli internationell paria med anledning av hanteringen av coronaepidemin samtidigt som smittspridningen inte ser ut att bromsa in, fortsätter personkulten kring statsepidemiologen att blomstra i landet. ”Han är så lugn och trygg”

Medan många anser att Anders Tegnell är frontfiguren för den misslyckade svenska hanteringen av epidemin med antalet dödsfall som närmar sig 5000-strecket, har gammelmedierna format en enad front i en propagandakampanj för honom. I avsaknad av kritisk granskning av tjänstemannen har man pumpat ut porträttartiklar och rena hyllningar till honom. Exempelvis gillar Aftonbladets ställföreträdande chefredaktör Lena Mellin hans auktoritära stil och oförmåga att hantera kritik. Hon anser även att Tegnell är på väg att bli Sveriges nationella idol.

LÄS MER: Anders Tegnell är vår nationella idol

Och det sista har faktiskt visat sig vara rätt. Inte minst för 20-åriga Anna Berglund från Jönköping som tatuerade in Tegnells ansikte på sitt ben.

– Enligt mig har Sverige gjort rätt att inte stänga ner alla städer och jag tycker att Tegnell har varit så förståndig, tydlig och bra. Han är så lugn och trygg. Jag tycker om honom, säger hon till Jönköpings Posten som var först med att publicera nyheten.

Hon erkänner att det har kommit många negativa kommentarer, men säger samtidigt att det blev fler positiva än negativa reaktioner. Anna är beredd att leva med sin nya tatuering resten av livet – den är för stor för att kunna täckas över i ett senare skede, till exempel ifall Tegnell inte visar sig vara så god som Anna räknade med.

Tidigare granskade Samhällsnytt Facebook-gruppen ”Anders Tegnell fan club” som i skrivande stund har 32 tusen medlemmar. Gruppen som vuxit explosionsartat fokuserar på att producera diverse hyllningar till Anders Tegnell – i form av souvenirer, bilder och sånger:

Här nedan kan man lyssna på en låt inspirerad av statsepidemiologen:

LÄS MER: ”Anders Tegnell fan club” växer lavinartat: ”Tegnell vår befriare”

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons