Toalettpapper och överfulla papperskorgar längs stränder och promenadstråk. Nedskräpningen på och omkring Lomma Beach beskrivs som värre än någonsin. De som konfronterar nedskräparna blir kallade ”rasister”.

Trycket på Lomma med många besökare utifrån har varit stort under de senaste dagarnas högtryck. Det är också något som märks på mängden skräp de lämnar efter sig.

Peter Malmqvist bor ett stenkast från Lomma Beach och promenerar ofta längs stranden. I år har något förändrats med mer skräp än någonsin.

– Går man längs buskarna ser man hur människor har gjort sina behov. Det ligger toalettpapper överallt, säger han till Kvällsposten.

– En vän sprang efter några stycken som lämnat massor av skräp på stranden. Då möttes han av hot och blev kallad rasist.

SE ÄVEN: Samnytt-reportage: Tryggheten som försvann

På Facebook pyr ilskan bland Lommaborna i olika grupper.

”Sorgligt”

En annan som är kritisk mot hur det skräpas ned är Kicki Lindgren.

– När jag var och badade fick jag se efterlämnade flippflopp-skor och kalsonger. Hur kan man lämna sina saker så, säger hon.

– Det är sorgligt att se denna utveckling.

På kommunen säger parkingenjör Sara Ewald att man gör allt som går för att minska nedskräpningen, som att sätta ut fler soptunnor än förra året och flyttar dem utifrån vilka områden som är mest nedskräpade.

LÄS ÄVEN: Återvinningsstationer tvingas stänga ned – fylls med döda djur, restaurangavfall och möbler