➤ När värkarna kom igång för 23-åriga Jennifer Liljekvist ringde hon till förlossningen på Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan, men där blev svaret att höra av sig igen då värkarna var regelbundna.

När de ringde upp några timmar senare fick de ett nytt besked – ingen ledig plats fanns på förlossningen.

- Jag försökte förklara att Jennifers värkar var så starka och regelbundna att vi behövde komma in snabbt, men kvinnan jag pratade med lät irriterad när jag sa det, säger Jennifers fästman Emil Lindqvist.

Paret uppmanades istället att köra sju mil till Göteborg, men de hann aldrig hela vägen in. Under den en timme långa bilresan började Jennifer få krystvärkar.

I Östra sjukhusets parkeringsgarage var det dags och Emil ringde SOS, där man hade problem med att leda ambulansen rätt i garaget.

Jennifer fick lägga sig i bagageutrymmet på kombin och föda på plats.

Lyckligtvis passerade ett par barnmorskor i rätt stund och kunde gripa in.

– Nu i efterhand har man ju tänkt på allt som hade kunnat gå fel men just där och då var vårt enda fokus att få ut vår dotter och sedan hålla henne varm, säger Jennifer.

– Att föda själva och så öppet kändes läskigt, eftersom ingen av oss är utbildade – men också förnedrande eftersom jag inte hade en chans att täcka mig själv.

Paret är kritiska till hur man blivit bemötta.

–  Det har ju gått några tusen år sedan Jesus föddes i ett stall. Nu är det 2017 och det borde inte behöva gå till så här, säger Jennifer.