Nicholas Jessen. Foto: Privat/polisen

Nicholas Jessen. Foto: Privat/polisen

Inrikes

Nioårig pojke knivrånades på väg hem från skolan i Nacka

Publicerad 1/16/2018
Annons

Nicholas Jessens nioårige son knivhotades och rånades på sin mobiltelefon när han var på väg hem från skolan igår. Det berättar Nicholas i ett inlägg på Instagram.

Polisen i Nacka skriver på Facebook att rånet mot den nioårige pojken inträffade vid halv fyra-tiden i korsningen mellan Ekuddsvägen och Fingerörtsvägen vid Järla sjö i Nacka.

37-årige Nicholas Jessen är pappa till den rånade pojken:

”Ni fega kräk med maskerade ansikten som knivrånade min 9 åriga son på väg hem från skolan idag, jag vill förutom att meddela att ni förmodligen gett honom spår för livet och rädsla att gå hem själv från skolan”, skriver han i sitt inlägg som fortsätter:

”men också en vädjan att ni för ert eget bästa håller er långt borta från Nacka och Järla Sjö området med omnejd inom den närmsta tiden.”

Han uppmanar nu vittnen att höra av sig, antingen till honom eller till polisen.

”Mörka kläder”

Enligt de uppgifter som polisen fått in var det fem gärningsmän som var klädda i mörka kläder. Den mest aktiva personen ska ha varit ca 180 centimeter lång med smal kroppsbyggnad, svart munkjacka med vit engelsk text på bröstet, vita gymnastikskor och mjukisbyxor. Det finns enligt polisen en viss osäkerhet kring signalementet. Efter rånet ska gärningsmännen ha lämnat i riktning mot Winborgs väg.

– Vi ska till polisen imorgon på ett förhör, berättar Nicholas Jessen för Samhällsnytt när vi pratar med honom.

– Vi har haft problem med rån och så under en längre tid i Nacka. De grep några i december, men det är unga killar så de släpps direkt.

Nicholas son uppfattade det som att rånarna pratade både svenska och engelska.

– De sade inte så mycket, de sade ”hit med telefonen”, säger Nicholas.

– Han har varit i skolan idag, men han var lite ledsen igår.

Så sent som 2 januari i år dömdes en 17-årig pojke med afrikansk invandrarbakgrund för två personrån i Nacka. Tillsammans med ett tiotal andra förövare omringade han i december 2016 en 14-årig svensk pojke, sparkade omkull honom och stal hans jacka.

Samma dag rånades ytterligare en 14-årig svensk pojke på sin ryggsäck, busskort och Ipad. 17-åringen ingick i det gäng som utförde även det rånet. De båda offren hotades och varnades för att anmäla till polisen.

Polisen lyckades aldrig få tag på de övriga rånarna i gänget och 17-åringen fick ett milt straff: 70 timmars ungdomstjänst för två rån samt övergrepp i rättssak.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons