john-clauser-greta

Peter Lyons, CC BY-SA 4.0 / Stefan Müller (climate stuff) from Germany, CC BY 2.0

Vetenskap

Nobelprisbelönad forskare: Klimatkrisen är en bluff

Publicerad 7/25/2023
Annons

En känd Nobelprisbelönt forskare har gått ut för att varna allmänheten om att narrativet om den så kallade klimatkrisen som drivs på flitigt av den globala eliten och deras allierade i media är en bluff.

Dr John Clauser, medvinnaren av 2022 års Nobelpris i fysik och en av världens ledande auktoriteter inom kvantmekanik, avvisar påståenden om ”klimatnödsituationer” som en ”farlig korruption av vetenskapen som hotar världens ekonomi och välmåendet för miljarder människor”.

Han varnar för att missriktad klimatvetenskap är en bluff som drivs av ”massiv chockjournalistisk pseudovetenskap”.

LÄS ÄVEN: SVT till klimatattack mot vita medelålders män

Påståenden om en ”klimatkris” främjas över hela världen av regeringar och i media i ett försök att uppfylla de gröna agendamålen från World Economic Forum, FN, Världshälsoorganisationen (WHO) och andra icke-valda globalistiska organisationer. Att uppfylla dessa mål innebär vanligtvis planer på att sänka livskvaliteten för de flesta av allmänheten samtidigt som man höjer skatterna för att ”rädda planeten”.

Samtidigt kommer en handfull mäktig elit som främjar den gröna agendan att fortsätta flyga runt i privata jetplan och äta kött eftersom de är ”en del av lösningen”.

Klimatpseudovetenskap

Enligt Clauser har klimatpseudovetenskap blivit en syndabock för en mängd andra orelaterade frågor.

– Enligt min mening finns det ingen riktig klimatkris, tillade han.

– Det finns dock ett mycket verkligt problem med att tillhandahålla en anständig levnadsstandard till världens största befolkning och en tillhörande energikris.

– Det senare förvärras i onödan av vad som enligt min mening är felaktig klimatvetenskap.

Får stöd

Dr. Clauser är dock inte den första Nobelpristagaren som utmanar narrativet om ”klimatförändringar” – världsklimatdeklarationen har undertecknats av cirka 300 klimatprofessorer .

”Det finns ingen klimatnödsituation”, förklarar dokumentet och slår fast att klimatmodeller är ”inte på något sätt rimliga som globala politiska verktyg”.

LÄS ÄVEN: Klimat-Greta och 600 barn stämmer svenska staten

Den ledande undertecknaren är nobelpristagaren professor Ivar Giaever.

I september förra året varnade den ledande kärnfysikern Dr. Wallace Manheimer för att så kallade ”Net Zero”-mål kommer att innebära slutet på den moderna civilisationen.

Inställd föreläsning

Efter Clausers uttalande har han fått en planerad föreläsning hos Internationella valutafonden, IMF, inställd.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
555Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons