Hur skulle det politiska landskapet i Sverige se ut om hockeystjärnorna i SHL fick bestämma? I en undersökning framgår det att hockeyspelarna har en tydlig favorit medan ett annat parti inte får något stöd alls.

Det är Sportbladet som i januari genomförde spelarenkäten där 74 stycken SHL-spelarna svarade på vilket parti de skulle rösta på om det vore val i dag.

LÄS ÄVEN: SD största parti bland manliga LO-väljare

Överlägsen vinnare var Moderaterna med drygt 43 procents stöd. Näst störst med 12,2 procent blev Sverigedemokraterna följt av Socialdemokraterna på 5,3 procent. I botten med noll procents stöd hamnade Miljöpartiet.

”Jävligt förvånande”

Skellefteå AIK:s Jonathan Pudas, utsedd till SHL:s bäste back föregående säsong och känd för att vara frispråkig, analyserar resultatet och blir mäkta förvånad över SD:s höga placering.

LÄS ÄVEN: SD DOMINERAR oppositionen – näst största parti i två mätningar

– Det är jävligt förvånande att det var så många SD-röster faktiskt. Riktigt sjukt. Nu börjar de väl bli stora, men jag känner att de kanske inte har rent mjöl i påsen med tanke på alla saker som händer. Även fast de säger att det inte finns så mycket rasism kommer det ut var och varannan dag att någon i partiet uttalar sig rasistisk på något forum och sådan saker. Sen är ju Jimmie (Åkesson) skicklig i debatter och det får kanske många att rösta åt det hållet. Jag vet faktiskt inte.

Listan

Moderaterna 43,2 procent
Sverigedemokraterna 12,2
Socialdemokraterna 5,3
Kristdemokraterna 4,1
Centerpartiet 2,7
Liberalerna 2,7
Vänsterpartiet 1,4
Miljöpartiet 0
Annat/blankt 16,2

Även då man gjorde samma slags mätning bland allsvenska fotbollsspelare blev Moderaterna störst med god marginal.