Nordafrikanska ungdomar skapar kaos i italienska turistorter
Faksimil Twitter

De vackra italienska turistorterna Peschiera och Castelnuovo, längs Gardasjön, har drabbats av våldsamma migrantupplopp. Det hela uppges ha organiserats på sociala medier med rubriker som ”Låt oss föra Afrika till Peschiera och skapa kaos”.

Vid utsatt tid anlände cirka 2 000 personer med tåg från närliggande Milano. De flesta rapporteras ha varit mellan 16 och 20 år gamla men några så unga som 12 år. Väl framme attackerade de allmänheten genom att hoppa på bilar, förstöra barer, kasta sten och slåss med tillhyggen till dess att kravallutrustad polis anlände och lyckades skingra horden.

Den italienska tidningen Il Giornale rapporterar att flera personer rånades och utsattes för sexuellt våld i samband med upploppen. Enligt vittnen skanderades saker som ”Vi har kommit för att erövra Peschiera. Det här är vårt territorium, Afrika är här”, skriver The World News.

LÄS ÄVEN: Munna bad araber sköta sig i Sverige – misshandlades blodig: ”Polisen gör ingenting”

Viftar med flaggor från afrikanska länder

– Jag försökte förstå vad de sa men de skrek nonsensfraser och viftade med flaggor från olika afrikanska länder, säger Giovanni Del Cero, borgmästare i Castelnuovo som var närvarande vid upploppen, till FDESouche.

Il Giiornale citerar vittnen som säger att folkmassan ”till största delen bestod av nordafrikaner”. Tidningen skriver även att nya videor nu sprids där invandrarungdomar säger att ”Peschiera var bara uppvärmningen, vi får se hur det blir i Riccione”.

– Jag vet inte om de är första eller andra generationens invandrare. De är brottslingar som lämnat ett djupt sår i min stad. Vi genomlevde en dag av krig, säger Orietta Gaiulli, borgmästare i Peschiera.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Almgren

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.