Genrebild norska hemvärnet. Foto: Faksimil Facebook

Med rådande framfart av coronasmittan i Sverige har Norge förstärkt sina gränsövergångar med militär bevakning för att se till att ingen som bär på COVID-19 reser in i landet. SVT liknar situationen med hur det såg ut under andra världskriget.

Det framgår av statistik från Worldometer att antalet dödsfall med COVID-19 i Sverige nu är uppe i 6 972 medan Norge har en betydligt lägre dödssiffra på endast 351.

LÄS ÄVEN: Danmark stänger gränsen mot Skåne

Norge arbetar proaktivt för att hindra smittspridningen och har därför beslutat att hårdbevaka gränsövergångarna mot Sverige med militära styrkor från hemvärnet. En svensk statsreporter på plats vid gränsövergången i Dalarna liknar situationen med hur det såg ut under andra världskriget.

Militärerna har stängt bilvägar där man nu kontrollerar passagerare i varje fordon. Svenskar som saknar ett negativt test för COVID-19 nekas inresa i landet och vid inresa väntar dessutom obligatorisk karantän i tio dagar.

LÄS ÄVEN: Covidsjuk överläkare gick till jobbet – smittade 13 personer

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.