Militärövning i Ystad 2015. Foto: Jonn Leffmann.

Nu kan försvaret beslagta din bil igen

Delningar

➤ Ett beslut går inte att överklaga eller motsätta sig.

I veckan gick Försvarsmakten ut och kungjorde att man åter igen genomför så kallat uttagning av egendom, detta inom ramen för uppbyggnaden av totalförsvaret och för att stärka den militära förmågan.

Uttagningsbeslut var förut vanligt förekommande men upphörde 1997.

– Uttagsbesluten ska inte ses som att Sverige mobiliserar. Det säkerhetspolitiska läget kan ändras fort – det har vi tydliga exempel på i vår geografiska närhet. Det är Försvarsmaktens ansvar att kunna hantera en sådan situation ifall den uppstår, säger Johan Svensson, chef för Försvarsmaktens produktionsledning.

Exakt vilka och hur många fordon som uttagningsbesluten gäller, och ingå i något av Försvarsmaktens krigsförband, omfattas av sekretess. Enligt Försvarsmakten är det dock ”relativt få” i ett första skede och gäller framför allt lastbilar och andra nyttofordon.

I det fall ägaren efter ett beslut om förfogande skulle behöva lämna ifrån sig sitt fordon värderas det av en oberoende besiktningsman och ägaren får ersättning.

I fredstid är det enda som förväntas av fordonsägarna att hålla sig uppdaterade och att förvara sina uttagsbeslut oåtkomligt för obehöriga. Fordonsägaren kan behöva överlämna sitt fordon till Försvarsmakten om regeringen vid höjd beredskap beslutar om att förfogandelagen ska börja tillämpas, eller att det är krig.

– Förutsättningar för ett starkt totalförsvar är något som alla måste bidra till. Det är viktigt att vi tillsammans i Sverige kan använda alla våra resurser på bästa sätt för att avskräcka och avvärja ett eventuellt anfall mot Sverige. Uttagningsbeslut av fordon är ett steg mot ett starkare totalförsvar, säger Johan Svensson.

Uttagningsbeskeden kommer börja skickas ut efter julhelgerna.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

349 KOMMENTARER

 1. istället för att lägga pengar på försvaret så de kan köpa egna fordon, så väljer de att stjäla dem istället. Slår hellre sönder alla mina fordon än låter den socialistiska regeringen ta dem av mej

  • Som malmöbo så har jag ägnat mig åt att satta målvaktsbilar ur spel regelbundet, finns garanterat ingen i mitt kvarter, varken tufft eller skoj. bara rätt.

   • Men hur får du reda på vilka som är registrerade på målvakter? Det skulle vara intressant att veta. Man kan kanske komma tillrätta med det där även på andra håll i Sverige. Också: Vad gör du för att ”sätta bilarna ur spel”?

    • Glöm inte att en Svensk tiger när det är befogat. / Pappa gjorde tjänst i tre år under beredskapen. Jag gjorde lumpen. Min son har gjort lumpen. / T.

     • Jag förstår inte din kommentar. Kan du förklara litet utförligare, vad det är du vill säga? Vi som är gamla har ju upplevt exakt samma sak som du beskriver: Min far låg vid norska gränsen i tre år. Jag gjorde militärtjänst 15 månader på I19 i Boden år 1964. På den tiden var ju alla tvungna att göra ”lumpen”, vare sig man ville eller inte.

 2. Ingen fare for at Forsvaret skal respondere på eventuelle trusler i samfunnet i 2018 heller,
  Større sjanse for at en muslim fyrer på bilen og forsikrings-premien øker.
  Koz og klemz, hjerte hjerte, rose rose.

 3. Låter lite egendomligt. Lastbilar och bussar är en sak men personbilar hmhm….

  Våra fiskebåtar kan snabbt byggas om till minsvepare och även bestyckas med en liten kanon. Nu är problemet att vi knappt har några fiskebåtar kvar. Många av de snabba motorbåtarna som privatpersoner äger kunde vara bra i Skärgårdsmiljö.

 4. Även här kommer det att vara menlösa Svenssons bilar som beslagtas och rekvireras.Inte fan kommer de att röra Mohammeds och Ali:s SUV:ar inte.

 5. Kalla in allla nya invandrare i försvaret och låt dom gå i första led mot fienden. Dom älskar ju våld så då får dom vad dom vill ha.

 6. När C och S bildar regering tillsammans om ett år så kommer de direkt att utse sin favoritgeneraldirektör Dan Eliasson till försvarsminister. Efter att ha generaldirikterat Migrationsverket, Försäkringskassan och Polisen så ska han härnäst se till att beväpna och stridsträna hundratusentals anonyma islamistiska män från MENA här i Sverige. Därav införandet av värnplikten som förevändning.

  Det där PK-tompratet om civilförsvaret har lämpats ut på kommunerna utan statlig finansiering, så att man är helt säker på att ingenting alls kommer att göras av någon i den riktningen.

 7. Det har alltid varit så att myndigheterna har rätt att lägga beslag på både fordon och människor i händelse av akuta problem. Det kan vara krig eller skogsbrand eller annat bekymmer. Det anmärkningsvärda i detta sammanhang är att man går ut och låtsas att vi har bekymmer i vårt närområde. Visserligen har vi ett stort bekymmer men det är nog inte det de menar. Makten har alltid försökt hitta en fiende till landet när makten känner att det gungar under fötterna. Det gör det idag och nu gäller att mobilisera propagandaapparaten så folk sluter sig till makten.

 8. Nu stundar den helg de svaga kallar vinterfest
  hur orkar de med ett så inställsamt fjäsk

  Vi har firat Jul sen vikingars midvinterblot
  då grisen Särimner åts och dagen efter uppstod

  Bland vikingar fanns ingen fjantig vänster
  det fanns inte plats för batikhäxor och såna existenser

  Nu firar vi Jul och är glada åt den
  att tänka på trista vänsterliberaler kan vi göra sen

  Snart är det nytt och ett mycket viktigt år
  jobbigt och tufft men vi kanske även glädjebud får

  Med det sagt vill vi önska alla en God Jul och ett Gott nytt År
  2018 kämpar vi alla på – så gott det går!

  Samnytts moderatorer
  Vendela Mittlandet Katarina Broman M74H

   • Eftersom vi tillåter kriminella ta in massor med vapen hit i medmänskligheten och gränslöshetens namn så måste 15000 tungt beväpnade islambekämpande ryssar ha samma rättigheter att bara komma hit . . Eller ? ?

 9. Vem fan vill anfalla Sverige?? Dom som gör det begår självmord. Det finns väl ingen vid sina sinnens fulla bruk som gör det..

 10. Vi kanske ska välkomna en främmande makt istället för att försvara den. Det kan inte bli sämre än vad våra politiker har ställt till det med.

 11. Givetvis kommer den bilen som tas ut råka ut för en permanent olycka. Med tanke på statens medvetet brutna samhällskontrakt så kan de väl rekvirera statens nya gullgrisar, nysvenskarnas bilar. De är ju betalda av oss i vilket fall.

 12. I brist på ett försvar som kan försvara hela landet, pratar man om försvaret som om det fanns ett.

  Snacka mindre men rusta upp försvaret så mycket mer. Det gäller även skyddsrum och livsmedelsförråd till medborgarna…

   • Lada = något man förvarar hö i, alternativt ett väldigt gammalt bilmärke
    Ladda = något man kan göra med ett batteri
    Cyckel = existerar inte på svenska

    När icke-reguljära besökare läser på Samhällsnytt och ser så uselt skrivna kommentarer som dina, så kommer de få ett intryck av sidan/sidans besökare som är direkt negativt för hela rörelsen (i.e. ”outbildade skånska bönder”). Så, även om du skriver snabbt på mobiltelefonen, det hade varit uppskattat av åtminstone mig om du spenderade 2 sekunder extra och skrev på en nivå som klargör att du inte är en ”nyanländ svensk”.

    • ja jag är Skåning och jag bryr mig inte om min skrivning och ja jag är Svensk sen jag födes år 61 i Amsterdam och att jag är inte så duktig som FARBROR DUKTIG på svenska är för har bod en stor del utomlands och du som är så duktig att trycka ner folk som är mindre utbildad som du är så tycker jag att du tycka vad du vill , men jag klarar mig ändå utan att vad ett geni på svenska som du är , så hoppas att du får en otrevlig jul utan julklappar

     • Så, ibland har vänstern rätt? Synd att sådana som jag klumpas ihop med…sådana som du.

      Och jag förväntar mig inte att du ska skriva perfekt (jag gör det inte själv när jag skriver kommentarer), men du borde åtminstone klara av att lägga dig på årskurs 4 eller över. Dina kommentarer ligger på så absurt låg nivå, som nämnt, att det påminner om Exponerat/sänker nivån för hela forumet. Om du värnar om Sverige/det svenska folket (vi vet ju båda att du inte värnar om språket) så borde du kanske fundera på om du hjälper eller stjälper, när du troligen jagar bort nya besökare.

      Men om inget annat så är du ett bra exempel på varför vi inte behöver importera individer från MENA, vi har våra egna problem att ta itu med.

 13. Sverige är väl inte mer intressant att inta än Afghanistan och Somalia, vilket land skaffar sig sådana problem alldeles i onödan.

 14. Sysslade med sånt under min militära tid. Hade prio 1 på inryckning till mobplats ( tror det var 2 eller 4h..) kunde lämpligen åka med min redan då till mil bruk uttagna buss…
  Detta beslut gör nog ingen skillnad mot hur det var tidigare.

 15. Tänk att man sålde ut allt vi hade skattat för.
  Inga traktorer fick säljas i landet utan de exporterades till Finland, målades om och såldes tii svenska jordbrukare. Kunde de inte ha fått köpt dem på en gång.

  Traktorerna fick inte säljas pga. att de saknade avgasrening osv. Men det gick bra att importera dem,

  Men som vanligt satt politiker emellan som ….skulle ha sitt,se.

 16. Och snart ska regeringen kunna beslagta din bil,
  ge den till friendly muslim, om denne så önskar.
  Garanti, reparationer och besiktning ingår.

 17. Vilken tur att man inte har en toyota pick up för då hade IS jihadisterna beslagtagit den helt lagligt alltså…
  Mot vilka ska Sverige kriga? Våra kristna bröder och systrar i öst?

  • Man undrar just hur många som skulle se en invasion av Sverige från Ryssland som ett större problem än den invasion vi lever under nu..
   Ryssland är ju likt oss ett (mestadels) kristet land, till skillnad från de flesta av dem som ockuperar alla våra no-go zoner…

 18. jag känner mig kränkt av att grisen Särimmer åts. Jag är ett brottsoffer. vill ha ett upprop kring hur grisar kränks #nöffnöff

 19. Varför fäller inte Samnytt in den lag som ger regeringen rätt
  att beslagta din sommarbostad med…??….
  Både bil och bostad KAN tas i beslag !!

 20. Sveriges försvar är skrattretande! Lägg ner skiten, vem ska ställa upp och försvara Sverige med alla dessa feminister och de som röstar på 7 klövern! Ni är emot nationalister, de enda som skulle försvara sitt fosterland, men dem spottar ni på! Vilka muslimer kommer att hjälpa till och försvara Sverige, de kommer att fly igen som de är duktiga på att göra! Vem vill ha Sverige med alla dessa muslimer vi fått?
  Vad ska vi med ett försvar till, En av Hit ler anställda behövde bara ringa ett samtal och så var Sverige Tysklands!

  • först säljer man ut och lägger ner försvaret,sedan kommer paniken i kapp…
   ska bli spännande att se vad omvärlden säger när ”armen” av
   gamla 88:0r,bussar mm ställs upp i frontlinjen ….
   kanske dom skrattar ihjäl sig…

 21. Jag hatar en Lincoln med i modern tid världens längsta serietillverkade motorhuv… Vill gärna köra den själv och kommer härmed be försvaret om två minigun att ha på huven ( där är gott om plats) i bagaget är där gott om plats för ammo..
  Jag bygger själv den grundande som droppar grisblod på ammunitionen…

 22. Och varför börja försvara en gräns..som varit vidöppen i 30 år…??…
  Är det bara jag ,men är inte den riktiga fienden redan inne i landet…??..
  med medborgarskap och allt…??…
  är det kanske tänkt att vi ska hålla dom kvar..??..

 23. Vad ska vi med arme till? Under andra världskriget behövde Hit ler bara ringa ett samtal så var Sverige tillmötesgående som en hund! Så kommer det bli igen, ett samtal och Sverige lägger sig på rygg!

 24. Självklart ska militären kunna förfoga över civila fordon genom s.k. rekvisition som det hette förr.

  Tur att man inte har ett slott. Mången adlig eller rik familj i England fick lämna sitt ”house” för att det skulle bli militärsjukhus eller dylikt.

  Jag minns en dokumentär som handlade om Sveriges bevakning av gränsen mot Danmark efter tyskarnas intåg i Danmark 1940. En gammal man som då var kompanichef mindes att han tyckte att försvarets kikare var värdelösa för att spana på tyskarna. Han vände sig då till gamla fru Kockum på Storgatan som han visste hade en särskilt fin kikare och fick låna den av henne. Sveriges beredskap var god……

     • Han var kapten i reserven. Palme kallade honom ofta föraktfullt för ”kapten Bohman” på samma sätt som man nu föraktfullt kallar Jan Björklund för ”major Björklund”.

      Det löjliga är att Palme själv var officer i kavalleriets reserv. Och jurist. Och överklass.

     • haha..så kapten bohman var på reservbänken
      och i sitt cv berättat hur han bevakade gränsen själv?

     • Han har varit intervjuad om beredskapstiden och hur vi /han försökte skydda gränsen mot Danmark för en tysk invasion.

     • Förr var det vanligt att unga män inte bara utbildade sig till akademiska rken som jurist, ingenjör etc. utan även anmälde sig till officersutbildning för att bli reservofficerare. I USA finns ett stort antal män som inte är yrkesmilitärer utan tillhör tillhör ”the reservs”.

 25. Men allvarligt, kommendera privata fordon? Finns det tillräckligt med soldater till att börja med? Ja, jag må låta raljerande nu, men seriöst, finns det soldater i Sverige? Med tanke på hur illa allt missköts. Vi har precis börjat med rekrytering igen. Och då undrar jag, hur ska de få kunna göra något? Och när vi sen lägger stora summor pengar på föråldrade vapensystem, minns för några år sedan när rekryter skulle lära sig sprängtjänst. De fick lära sig det mest rudimentära, och endast med tändpatron, inget sprängämne.

  Nej, jag hade kunnat förstå det OM vi hade haft kvar våra militära anläggningar. Men då hade vi även mobförråd, där det fanns utrustning, fordon, rubbet. Nu ska varje svensk ha förnödenher hemma för en vecka. Och det lilla försvar vi har, de kan väl skydda typ slottet och regeringen i en vecka. Sen är det kaos. Vår regering har flytt landet, vårt försvar är slaget i bitar och vi får klara oss bäst vi kan.

  DÄR har vi vår ”feministiska” regering.

  • Känns som den s.k vapenamnestin är försvarets nya vapen..och armen´s nya fordon ska bestå av gamla bussar mm…
   så soldaterna ska väl hämtas på pensionärshemmen med…??…

  • Rosenbad kan nog inte skyddas. Det behövs bara en mindre kommandostyrka med en helt liten grupp. En annan grupp till Riksdagen och en tredje till Radio- och TV-huset. Så är det maktövertagandet fixat och klart.

  • På 60 talet krävde dom in privata kombibilar, en person fick lämna bilen på ett ställe och sin schäfer hund på ett annat ställe och blev sen själv inkallad till manöver på ett tredje ställe.

   • Hemskt, men på 60-talet var sverige framgångsrikt och vi såg positivt på framtiden och den var verkligen ljus???? men numera är allt nattsvart!!!!!

 26. Jaså ni kommer för min bil? Tråkigt nog har de som ni vill försvara med denna bil råkat elda upp just den bilen härom kvällen. Hur gör vi nu? Kan vi be jättebebisen Fridolin om hjälp? Hur blir upplägget med försvaret av landet, jag hörde att själva försvarsministern var vapenvägrare i ungdomen? Om fienden bara består av män, ska vi skjuta hälften då? Vad är det för slags bilar ni rekvirerar? Är hälften av dem rosa Ford Ka?
  Ni kan dra åt…

 27. Att en hel bilpark nu kommer att bli svårsålda, i det närmaste värdelösa
  var det väl ingen som tänkte på…??…..
  Vad tror ni den första frågan kommer att bli vid försäljning…
  TÄNKTE inte på det….

 28. Ok dåbetalar inte jag min bilskatt förrän jag ser om jag får nåt sånt jävla papper.Börja med bilmålvakterna i Malmö,Göteborg.En person har ju inget behov av 1000-2000 bilar

  • Uttagningsbeslut på en bil som ”ägaren” inte förfogar över, undrar om denna överlämnar beslutet till den som brukar åket ?

 29. Vår gamla kärra kanske kan komma till användning. Jag får nog skicka med en startinstruktion, för den kan vara lite grinig på mornarna. Borde t ex funka bra som fältambulans, om man röjer ut bilbarnstolar, hundgaller och diverse andra prylar som ligger i skuffen.

 30. Om vi får en sådan stämpel i regbeviset så blir den bilen svår att sälja eller byta in, så värdet faller som en sten, jag minns detta från 60talet, när en liten peugeot 204 diesel kombi fick rycka in på en manöver.

  • Vaa, och jag som trodde det var ryssen vi skulle vara rädda för, i landet som aldrig varit så tryggt som som det är nu.

   • Vi ska försvara invandrarna mot ryssen. Vi kan ju inte sätta vapen i händerna på de nyanlända …! Och tänk om de nyanlända skulle riskera att bli SKADADE! Det vore säkert oacceptabelt.

    • Det är nog ingen risk de håller i ett vapen om de ska slåss FÖR oss, då lär de dra vidare och söka asyl någon annanstans.
     Många av de s.k. ensamkommande s.k. barnen som påstår de flyr från Afghanistan kommer egentligen från Iran och ”flyr” eftersom de annars riskerar bli inkallade till militären.

 31. Aldrig i helvete att jag lämnar ifrån mig mina ägodelar till staten som jag köpt för redan skattade pengar …. dom kan slänga ut alla jävla torrsugande bidragsidioter sen bygga upp sitt eget jävla försvar dom lade ner som vi redan den gången också pröjsat för…. det är nog nu!!!!

 32. Det ingår i totalförsvar nu. Alla bör ha tillräckligt med mat och förnödenheter för att klara sig inom en vecka. Förutom det alla villa ägare bör ha sin egen pansarvagn på tomten och kullespruta på taket..

 33. Som vanligt låter aristokratian andra betala för sina krigsspel. Värnplikten är en annan funktion att låta andra göra det smutsiga jobbet.
  Dags att införa riddarspel blandoligarkerna.

  • Just det. Krigshetsareliten inom det globala medie- och finanskomplexet måste avslöjas innan de för tredje gången orsakar ett världskrig!

 34. fundering
  om fastighet beslagstas tar staten då drift och eventuella lånekostnader som kan finnas på fastigheten.
  har svårt att tänka mig att en fastighets ägare sköter om lån,drift etc om staten beslagtagit fastigheten.

  • Jodå i landet upp och ner händer allt som inte ska kunna ske, vi betalar allt för människor som vill förslava och göra oss ont, så bli inte förvånad om du måste fortsätta att betala allt!!!!

   • nja man kan ju låta bli att betala
    låta allt hamna hos fogden
    säga upp jobbet
    bli en bidragstagare på ekonomist obestånd
    sen har man gott om tid att j…s

  • För dyrt . . Att tvångs-rekvirera alla svenska ungars (minus babbilurernas ungar då) sparkcycklar ligger mer inom budgeten för vårt nya ”slimmade och kosntnadseffektiva” samt gender & HBTQ/rosa balettkjol (samt resten av alfabetet) certifierade ”försvar” .
   HMmmmmm . . Undrar förresten om ”förvaret” kommer att tvångs-rekvirera den store pansar-generalens elbräda också , om nu inte ”den store generalen” kommer att leda sina pansarstyrkor när han susar fram på sina bräda . . X( ?

 35. Och vem /vilka väntar de sig skall anfalla Sverige . Här finns ju inget att hämta längre ! Allt är redan utsålt . Alla tidigare tillgångar som gjorde landet rikt är borta som snö i tö . Landet är rånat på det mesta ! Många stora multinationella bolag har flyttat utomlands . Fattig- Sverige är på väg att återuppstå . Med hjälp av fattigpensionärer som ökar för vart år . Mängder med svenska hemlösa . Enkla jobb med fattig löner är på gång .
  Det enda vi har i fullt mått idag är väl horder med kostsamma invällare . Utan varken jobb, bostad eller annat , förutom mängder med barn som de inte själva kan försörja . Och vem vill ha dem ???

 36. StortTack Vendela, Katarina och ni andra moderatorer här på sidan, för Er
  outtrötteliga kamp för ett Sverige, vi kan vara stolta över. Anar en förändring nu.
  Vanligt folk har tröttnat på globaliseringen, Visegradländerna, Brexit, Norden,
  allt talar för nya tider. Nu har t.o.m. Magdalena A. blivit främlingsfientlig !
  Vad är det som händer ? Har SD haft rätt HELA tiden Magdalena ?
  Stefan Löfven: Vi har varit NAIVA !
  God Jul och ett bättre Nytt
  år 2018, önskas alla patrioter !
  Vi ger aldrig upp ! Kämp for alt hvad du har kärt, Dansk populär Psalm
  under WW 2.

 37. Elementär politik, sen Anno da zu Mal.
  Har man stora interna inrikesproblem, är det ett måste att hitta en
  yttre fiende, nämligen Ryssland.
  Gammalt skåpmat.

 38. Inte bara stjäl de det mesta av ens lön, nu ska de stjäla det man köpt för det lilla man fått över också! Var finns de svenska vikingarna som sätter stopp för detta vanstyre?

 39. ”andra nyttofordon” bör avse oömma fordon som kan ta skrymmande last över stock och sten som 4 hjulingar,traktorer, bastanta SUVAR och får du som en senkommen julklapp ditt fordon uttaget till krigstjänst så var stolt över att just din sprillans nya SUV behövs till landets försvar.

 40. Jag kan bara prata för mig själv. Men då jag är en patriot så skulle jag inte tveka att överlämna mitt fordon till försvarsmakten om det blev krig.

 41. Tycker att det bör framgå i artikeln att det inte handlar om privatpersoners bilar

  Detta gäller bilar i yrkesmässig trafik
  Mina fordon var krigsplacerade tidigare (under 90-talet när jag bedrev åkeriverksamhet) och skulle lämnas på viss plats vid ev. krig eller annat tillbud.
  Så samma med oss som gjort värnplikten, vi var också krigsplacerade.
  Ställen där vi skulle infinna oss vid ev krig….

  Att det gäller privatbilar kanske är någon enstaka men inga mängder.

   • Gäller det 80 årig handikappad också? Har ofta reagerat mot den amerikanska stilen när polisen stoppar en bil på gatan och kräver att få ta den, dom har ingen aning om vem som sitter i bilen, eller om den är på väg till sjukhuset eller liknande, för det är ofta till sådant vi använder våran bil.
    Vad händer om man säljer en sådan bil, jag brukar byta vartannat år för att alltid ha problemfritt, får jag ens lov att sälja?

    • Givetvis används förfogandelagen med takt och ton och med hänsyn till ägaren av egendomen.
     Som tidigare beskrivits så utser man redan i fredstid, vilket artikeln handlar om, fordon som i händelse av ofred kan komma att tas i anspråk.
     I ett nödläge/akut läge borde man kunna anspråkta ett fordon som passerar för att exempelvis transportera skadade till sjukvård men det borde inte så många ha några synpunkter på.
     Du som äldre,handikappad person kan känna dig lugn-ingen kommer att ta din bil ifrån dig utan det finns andra som bättre lämpar sig för det,du behöver din bil själv.

  • Jag överlämnar gärna min 20åriga Volvo men jag vill varna:Tanken kommer vara benzintom och ev fylld med något annat. Jag rekommenderar i första hand att man beslagtar nyare BMWs och Mercor från våra invällare.
   Ett sånt tokpåhitt från totalförsvaret!

 42. Men hur var det nu med skandalen inom Transportstyrelsen? Som illa kvickt blev nedtystat. Försvarsmakten behöver inte hålla på med ngn form av sekretess när okunniga politiker läcker som ett såll.

 43. Jag skulle hellre se att Försvaret beslagtog bidragsberoende, ociviliserade, muselmanska invällare och skickade hem dom!

  • Ja det vore det enda lämpliga att börja med, och vilken normal svensk vill försvara sverige som det ser ut nu?? Snart så kommer det väl även en lag som medger tvångsinköp av våra bostäder av en ”oberoende värderingsman” vid akuta lägen????????

  • Nu har de beslagtagit det svenska folket, som används som försörjningsslavar åt politikeradeln och dess importerade klienter.

 44. Ett av mina hus på gården, 30 meter från det jag bebor, var fram till 70-talet avsett att härbergera ledningen för ett stabskompani. Frågan är om vi någonsin hamnar där igen? En ny erfarenhet i så fall enär det var före min tid som ägare.

 45. Frågan är om elcyklarna kommer att krigsplaceras, då de tveklöst gör förflyttningen lättsammare i vårt orörliga samhälle. Det skulle dessutom ge omvärlden ett gott skatt.

 46. Kommer det att utkrävas personligt ansvar för dom politiker som smälte ned alla kanoner stridsvagnar ammunition och flera miljoner automatvapen stridsvagnsminor torpeder nya vapen sedan 1995.
  Och som var i utspridda bland beredskapsförråd och sedan fragmenterade sönder fabriksnya kläder lastbilar dieselgeneratorer elverk och traktorer snöslungor betongblandare kläder bergsutrymmen med fartygslaster med riktig svart 1970 tals DIESEL listan kan bli lång.

 47. Det är bra med sådana här trådar för de skiljer patrioterna från femtekolonnare som alltid krälar fram från avloppsdikena och som springer främmande makts ärenden. Det här forumet är nedlusat med de senare.

 48. Om dom behöver bilar så finns det en otrolig mängd både nya och begagnade hos varje bilfirma, dom kan ju börja med att rekvirera dessa.

 49. Vad händer med alla som övervintrar söderut om bilen befinner sig långt hemifrån när bilen får inryckningsorder? Är det fängelse då för trots? Eller får en sådan uttagen bil aldrig lämna landet?

 50. Sverige, Sverige, fosterland,

  vår längtans bygd, vårt hem på jorden.

  Nu spela källorna, där härar lysts av brand,

  och dåd blev saga, men med hand vid hand

  svär än ditt folk som förr de gamla trohetsorden.

  Fall, julesnö, och susa, djupa mo!

  Brinn, österstjärna genom junikvällen!

  Sverige, moder! Bliv vår strid, vår ro,

  du land, där våra barn än gång få bo

  och våra fäder sova under kyrkohällen.

  (Verner von Heidenstam)

 51. Jag skulle säga att min bil är ”patriotisk, sexistisk homofobisk och främlingsfientlig”. Då kanske de låter den vara. Min bil kanske kränker någon.

 52. stöld, regeringen i sverige är ett stort skämt, kräver att alla ska jobba till 75, medans de själva går i pension vid 55, om det blir krig så är det väl de i regeringen som lämnar landet först,

 53. Har svårt att tänka mig att en enda privatägd personbil ingår i detta, möjligtvis någon som äger en fordonsflotta, typ hyrbilar eller taxi. Självklart många Lastbilar och bussar. Inget konstigt med detta.

 54. Sverige är totalavrustat. När Nato övningen var så hade man hyrt in största delen av Sveriges maskintrailrar för att flytta stridsvagnar. Reinfeldt han lyckades han med att förstöra.

  • Man bestämde sig kring 1990 för att minska försvaret, med motivet att det kostade pengar i onödan eftersom det inte fanns något hot.

   Det var skönt att spara lite. Det var så skönt att man fortsatte år efter år. Och så slopade man sånt som tar tid att reparera, t ex utbildning av soldater lagerhållning, materielutveckling.

   För utbildning går det åt ungefär EN befälsperson för att utbilda fem soldater. Eftersom vi har minskat antalet disponibla befäl kraftigt så kan produktionen av soldater bara ge ett begränsat antal utbildade soldater per år, om man inte ägnar sig åt massproduktion av halvutbildade på några månader (amerikansk modell under kriget 1941 – 1945).

   Uppbyggnad av personalkår är en långvarig process, långvarigare än anskaffning av krigsmateriel. Till detta kommer att man parallellt måste utbilda befäl av olika slag, vilket tar längre tid.

   Detta är vad som begränsar uppbyggnaden av ett försvar. När krig uppenbarligen blev ett hot kring 1936 påbörjades ett återskapande av det svenska försvar som hade rivits ner när man såg ständig fred framför sig 1920. Försvaret fick sedan förfalla fram till 1936. Det tog sedan Sverige minst åtta år, kanske 10, att köpa, bygga, utbilda, konstruera osv det man behövde. Men då var kriget i det närmaste avgjort.

   Vitsen med ett försvar är att det ska få en tänkbar fiende att fundera på om krig är värt priset. Att luta sig mot USA eller NATO eller EU är självbedrägeri.

   Den svenska regeringen har ingen aning om det politiska läget 2027, och det är just det läget vi måste bereda oss för.

   • Samma sak gjorde man vid försvarsbeslutet 1925, det kommer aldrig bli krig mer..
    Sen var ju beredskapen god när Tysken kom på besök i grannländerna,
    Läs boken Beredskapsminnen.
    Lösa skott, förvirring ingen ammo.. jag bara älskar våra politiker

 55. Fundera på det här, hur sårbara vi är, att vi gärna tror att auktoriteter i samhället är våra ledstjärnor.

  Vad betyder Parlamentarisk Demokrati?
  De som sitter vid makten har det som ett skydd för att inte bli anklagade för uppvigling mot befolkningen och därför får de aldrig heller anklagas som ledare för alla dessa krig vi har i världen!

  Vad befolkningen saknar, är den enskilde individens demokrati, nej den tillåts inte, vilket vårt lands politik bevisar!

  Slagordet borde tillämpas i den politiska debatten och inte minst av SD i Riksdagens hymlande att vara skenheliga vi leds av en ”Parlamentarisk Demokratur”

  Den enskilde individen som bockar och bugar för auktoriteter är den farsot som vi aldrig tycks komma till rätta med?
  Vi måste inse att vi själva, alltså befolkningen ska ha rätten att ses som auktoriteter och då får vi helt enkelt ett helt annat politiskt synsätt och vår folkvalda politiker blir fråntagna sina rättigheter att tillämpa sin Demokratur, den blir helt sonika som bortblåst!

  Det här, som jag bedyrar borde SD driva som en politik, jag förmodar att det skulle sätta myror i folks skallar och de vaknar till, att så här givetvis ska det ju vara!!

 56. sätt reinfeldt och löfven i första försvarslinjen vid eventuellt anfall så kan han babbla om att sverige ska öppna sina hjärtan , och idioten löfven kan stå bredvid han och käbbla om att mitt europa bygger inga murar

 57. Invationen av Sverige pågår framför ögonen på försvaret. VAKNA FÖR FAN! Främmande makt har redan intagit landets viktigaste samhällspositioner, område efter område faller i fiendens händer. Civilbefolkningen blir dagligen utsatta för plundring och övergrepp. Vill ni beslagta min bil? Ni kan ju försöka.

 58. I Sverige fanns under det kalla kriget ca 8000 mobiliseringsförråd utspridda på strategiska platser över hela landet.

  Efter andra världskriget fanns många mobiliseringsförråd i ladugårdar runt om i landet som hyrdes av kronan. Under de sista årtiondena av kalla kriget tillfördes många av krigsförbanden ny, tyngre materiel som ställde högre krav på förvaring och säkerhet. För att möta behoven byggdes en stor mängd nya mobiliseringsförråd upp runt om i landet.

  Vid mobilisering skulle materielen flyttas till mobiliseringsplatser några kilometer från mobiliseringsförrådet. Vid denna mobiliseringsplats samlades soldaterna för att hämta ut sin utrustning.

  Materielen och vapnen i förråden var avsedda att brukas i krig men användes också vid övningar i fredstid. I takt med att det kalla kriget avklingade omorganiserades Försvarsmakten och antalet krigsförband minskades.

  Omställningen från detta så kallade invasionsförsvar medförde att stora mängder materiel avyttrades och mobiliseringsförråden återlämnades till sina ägare. Avvecklingen kritiserades delvis av Riksdagens revisor.

 59. Våra tidigare och nuvarande folkvalda förrädare har sålt av det mesta av Sveriges krigsmaterial..

  Förmodligen för att bekosta invandringens allt skenade kostnader.

  Vi skulle inte ens kunna försvara oss en vecka om ett annat land valde att invadera oss..

  Men det största hotet har vi redan släppt in..

  Islam..

  • Vad menar du med det ? Från 270 stridsvagn 101
   och 290 stridsvagn 103 S till några ca 100 stridsvagn 122.
   Klart att vi skall kalla in Kalle Svensk´s Ford pickup..
   Det löser problemet enligt Repmånad, bara måla stridsvagn på sidan.

   Vill du testa en kul grej ? Sätt ut dom 12 stridsvagnarna på Gotlandskartan och se hur många kilometer varje vagn skall skydda.
   Det enda dom kan göra är att anfalla rakt bakåt.
   Och hur skall då våra politiker sköta invandringen,
   Tillåt mig att små le.

 60. Någon som kommer ihåg denna?

  Sedan du nu har påbörjat din grundläggande militärutbildning erinrar jag dig om vad det innebär att vara soldat i landets tjänst.
  Det svenska försvaret skall verka för att vår fred och vårt oberoende bevaras. Det skall värna vår frihet att själva forma vår rättsordning och vår kultur. Om Sverige blir angripet, skall vi med vapenmakt hindra att landet faller i angriparens hand.

  Försvarets styrka och landets säkerhet beror på den personliga insats som du och alla vi andra kan göra och på allas vår förmåga att samverka för att lösa de uppgifter som ålagts oss. Värdet av dina insatser bestäms av de kunskaper och färdigheter som du förvärvar under utbildningen och av din vilja att fullgöra de uppgifter som möter dig.

  Såväl i fred som i krig skall vi samvetsgrant och efter bästa förmåga fullgöra våra uppgifter och lyda givna order. Vi skall vara vaksamma mot allt som kan äventyra landets säkerhet. Genom vårt personliga föredöme skall vi främja samhörighet och god anda inom försvaret.

  Om kriget kommer, skall vi med gemensamma krafter till det yttersta försvara vårt land.

  • Den lögnen genomled jag 1958 och visste av, att mångkulturen var på väg redan då!
   För att min Far var politiker och kände till Bilderbergarnas planer!
   Mina lumparpolare skrattade åt mig och tyckte att jag var dum i huvudet, när jag berättade det här!

 61. Beslagta?? Förr hette det krigsplacerad och det brukade mina Dodge pickuper alltid vara.
  Bra att förvarsmakten börjar fungera igen!!

 62. Fått en fråga om, att så många undviker intelligenta inlägg.
  På sätt och vis är det nog så, om man tar hänsyn till hur långa inlägg det handlar om, fler än fyra rader tycks var för mycket, sådant hoppar man över!
  Så egentligen varför skriver vi här, som skulle vara lärorikt för någon?? Ska vi se det som att detta Forum är till enbart för att rensa vår vidrighet mot det politiska systemet, att svenska folket ses som dumskallar??

  • Det svenska folket är, till följd av alltför många år av socialdemokratisk diktatur, en överindoktrinerad fåraskock.

 63. Låter väl bra? Ett snabbt sätt att få fram fordon på lämplig plats i händelse av krig. Ägaren får ju ersättning.

  • Det är väl inget att hetsa upp sig om. På Gotland finns det 400 soldater och dom avverkar ryssen på några minuter.. Det kommer inte vara några fordon på Gotland som hinner dit, men Ryssen vill säkert låna några utan betalning.

 64. Försvaret av vad?
  Enligt förre pm, dvs Fredrik Reinfeldt, så finns inget sverige utan bara påhittade gränser.
  S utmanare, Mona Sahlin anser att vi inte har någon kultur.
  En samlad mediekår anser att någon svenskhet finns ej och kan ej definieras i vare sig folk, kultur eller värderingar.
  Så vad är det vi skall försvara? Skall vi inte omfamna alla som kommer oavsett vilka värderingar de har? Jag menar vem tror att ryssen kommer vara så respektlös mot våra kvinnor och barn som dagens migration bjuder på?
  … vad skall försvaret ha för uppgift?

 65. Vi behöver poliser som upprätthåller ordningen i Sverige, ta hem alla utlandsplacerade soldater, snabbutbilda dem till poliser

 66. Fel rubrik, försvaret beslagtar inga fordon. De köper dem faktiskt.
  Inget märkligt alls, hela det gamla värnpliktsförsvaret gjorde exakt likadant.
  Försvaret ägde då bara en bråkdel av fordonsbehovet och det är sannolikt likadant nu.
  Så, snälla redaktionen, rätta gärna till rubriken. Den ger negativa tankar.

 67. Nu när man sålt försvaret för att finansiera invasionen av Sverige med muslimer vill man alltså ha vanligt folks bilar? I helvete heller, ta förrädarpolitikernas bilar.

   • Spelar väl ingen roll vilka fordon det gäller, det är en principfråga där politikerna sålt ut försvaret och landet till den gräns där man nu måste ta folks fordon för att överhuvudtaget ha några.

    • Nej detta är inget nytt…krigsplacerade fotdon har vi haft förr men när fredsdårarna lade ner försvaret lade man också ner krigsplaceringen.

     • Stämmer bra. De krigsförband jag var chef för under min aktiva tid i armén fick samtliga sina motorfordon från det civila utom ett fåtal specialfordon, vapenbärare som naturligtvis inte fanns civilt.
      Detta var helt normalt för värnpliktsförsvaret och inget fordon beslagtogs som rubriken antyder utan löstes in, köptes, av försvaret.

    • Är du emot ett total försvar, det inbegriper att svenska medborgare är villiga att försvara landet.
     Jag är helt säker på att majoriteten är på min linje, men kan jag lita på alla……..?

     • Jag vill självklart ha ett försvar, frågan är vad svenska medborgare innebär? Om det är de medborgare som grips runt om världen för terrorism är vi nog bättre utan. Tänk dig ett höghastighetsvapen i händerna på en iskamist med svenskt medborgarskap.

  • Nej bara pickuper och möjligen SUVar
   Även traktorer, lastbilar och anläggningsmaskiner kan komma ifråga. Dessa fordon ”beslagtas” inte dom krigsplaceras i fredstid och man får besked om var dom skall levereras.

 68. Här ägnar Samhällsnytt sig åt rubriksättning av det slag som tidningen annars gillar att kritisera motståndarlaget för i andra sammanhang..tendensiös, vinklad och osaklig. Krigsplacerade fordon var ofta förekommande på den tiden vi hade ett starkt försvar.

LÄMNA ETT SVAR