aimo market

Pressbild. Foto: Aimo Park

Inrikes

Nu lanseras bensinfria mackar i Sverige

Publicerad 6/23/2021
Annons

Den nya sortens elmack ska byggas i ett centralt beläget parkeringsgarage. Tas den emot väl kommer liknande anläggningar att byggas i fler städer.

Det är parkeringsbolaget Aimo Park som fått tillstånd att bygga sin första elmack vilken kommer att placeras på Regeringsgatan 109 i centrala Stockholm. Där ska man kunna hämta paket, handla mat och underhålla bilen medan den snabbladdar.

”Man åker ingenstans för att parkera, man parkerar överallt för att göra något annat. Kan vi samla fler ärenden på en och samma plats underlättar det inte bara för individen utan avlastar även innerstadstrafiken. Äger du en elbil och verkar i Stockholm city behöver du i dag åka långt utanför för tullarna att hitta super chargers. Vi vill gå från att vara ett traditionellt parkeringsgarage till att bli en hubb för hållbarhet och mobilitet, med kundfokus som största drivkraft. Det här är ett tydligt första steg på vägen” säger Peder Ståhlberg, VD på Aimo Park, i ett pressmeddelande.

AI-drivna moduler

Försäljningen av livsmedel och andra produkter kommer att ske med AI-drivna försäljningsmoduler som liknar Amazon Go.

Elmacken i Stockholm kommer att öppna i september.

2019 blev det japanska företaget Sumitomo Corporation genom förvärv ensam ägare till Q-Park i Sverige, Norge och Finland. Detta innebar samtidigt att Q-Park bytte namn till Aimo Park.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
841Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons