Prognosen för att 2022 blir all time high-år för gängkriminella dödsskjutningar i invandrarmiljö ökade på lördagskvällen ytterligare när en man i 20-årsåldern sköts till döds i ”särskilt utsatta” området Vivalla i Örebro. Dödsskjutningen ägde rum på öppen gata mitt i ett bostadsområde och alldeles intill en skola.

Ett flertal personer ska ha befunnit sig på platsen och bevittnat händelsen. Dessa förhörs under söndagen av polisen om sina iakttagelser. Man vill dock inte berätta för media vad de har sett eller offentliggöra några signalement på förövarna som fortfarande är på fri fot.

Ett område kring Vivallaskolan, i vars omedelbara närhet mordet begicks, har spärrats av för teknisk brottsplatsundersökning. Tungt beväpnade poliser bevakar avspärrningarna i det hårt brottstyngda problemområdet.

Polisen är förtegen med uppgifter om vad man vet om mordoffrets kopplingar till gängkriminalitet. Man lämnar i nuläget även i övrigt ytterst knapphändiga uppgifter till media och allmänhet om det inträffade.

Polisen vädjar om tips från allmänheten som kan lämnas på telefon 114 14.

Ytterligare skjutning bara en timme senare

Vid 23-tiden på lördagskvällen ägde