Vid 18:15-tiden på torsdagskvällen fick polisen i Södertälje larm om skottlossning i området Saltskog. Utryckande patrull anträffade två skottskadade personer på platsen.

För en av de två skjutna bedömdes skadeläget så allvarligt att ambulanshelikopter tillkallades. Personen avled senare. Brottsplatsen spärrades av och ytterligare polispatruller kallades in för att leta efter skytten/skyttarna och höra vittnen.

LÄS ÄVEN: Polischefens lösning på skjutningar: Mer pengar till skolan

2-4 personer ska ha iakttagits fly platsen på mopeder. Enligt uppgift ska automatvapen ha använts och ett stort antal skott avfyrats i snabb följd.

Ingen person har gripits för dådet som polisen utgår ifrån är en del av det kluster av skjutningar som utspelat sig i staden den senaste dryga veckan. Det är den femte skjutningen med personskador på drygt en vecka, varav två med dödlig utgång. Ytterligare tre gängmord har begåtts i området tidigare i år

För ett av den senaste veckans mord har en 17-åring gängkriminell gripits. Samtliga skjutningar bedöms vara relaterade till uppgörelser om kontrollen över narkotikamarknaden i staden. Enligt polisen är det nya yngre kriminella som försöker ta makten från tidigare och äldre kriminella i staden.

LÄS ÄVEN: Rikspolischefen om invandrarbrottsligheten: ”Synnerligen allvarligt läge”