På lördagskvällen utbröt skottlossning vid två tillfällen i Eskilstuna. Den ena ägde rum vid samma lekplats där en mamma och ett litet barn besköts så sent som för ett par veckor sedan. Några timmar senare sköts en man ned i ”utsatta området” Gamlegården i Kristianstad.

Larm om de två skjutningarna inom till polisen i Eskilstuna i tät följd vid 17:30-tiden. Den ena skjutningen uppges ha skett i stadsdelen Årby och vid samma lekplats där en mamma och hennes femåriga son sköts ned den 27 augusti.

Den andra skjutningen ska ha ägt rum vid Bergsgatan i stadsdelen Nyfors. Polispatruller ryckte ut till båda platserna men påträffade inga skadade personer och inte heller några gärningspersoner att gripa. Däremot ska vittnen till händelserna finnas.

Däremot hittades ett stort antal tomhylsor och på den ena platsen också fem kulhål i en port till en fastighet, viket belägger att skottlossningar verkligen ägt rum. Områdena spärrades av för teknisk undersökning.

Polisen rubricerar händelserna som försök till mord och grovt vapenbrott.

Skjutning även i Kristianstad

Strax efter klocka 20 på lördagskvällen fick polisen i Kristianstad larm om skottlossning i den invandrardominerade och som ”utsatt område” klassade stadsdelen Gamlegården, På platsen påträffade utryckande polispatrull en skottskadad man i 30-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans.

Skottskadorna uppges vara mindre allvarliga. Ingen gärningsman har gripits och det framgår inte huruvida den skjutne mannen är känd av polisen sedan tidigare eller om han är samarbetsvillig med polisen.

Området kring brottsplatsen spärrades av för tekniks undersökning och ytterligare polispatruller kallades till platsen. Enligt uppgift befann sig ett stort antal personer på platsen när skjutningen ägde rum men det återstår att se om någon av dem vill prata med polisen om vad de sett.

Ingen person har gripits för dådet och polisen har i nuläget ingen misstänkt.

LÄS ÄVEN: Mamma och barn skjutna i Eskilstuna, ordningsvakt skjuten i Stockholm