På onsdagskvällen detonerade en sprängladdning vid ett trapphus i Rosengård. Detta var den tredje sprängningen i Malmö sedan i fredags.

Det var strax innan kl 20 som flera personer larmade polisen om en hög smäll. Flera polispatruller skickades till platsen där man kunde konstatera att ett trapphus fått stora skador och ett större områdes spärras av. En boende på andra våningen berättar för Sydsvenskan hur hon kände att hela huset skakade vid explosionen.

– Vi kan konstatera att inga personer kommit till skada, däremot har trapphuset fått större skador. Just nu pågår en räddningsinsats och vi försöker samla in information från boende, säger Patric Fors, polisens presstalesperson, till statstelevisionen.

LÄS ÄVEN: Kula i skottlossning träffade småbarnsfamiljs bostad

Några personer fastnade i dock i hissen när det exploderade.

– [De] satt fast i hissen och kunde inte komma ut. Hissen hade stannat vid explosionen. Vi hjälpte till att få ut dem och de var till synes oskadda. Jag uppfattade det som att det var en vuxen och två barn i hissen, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten.

Polisens bombexperter och tekniker undersökte brottsplatsen medan helikopter sökte av området från luften.

Enligt uppgift till Sydsvenskan har fyra personer gripits av polisen efter sprängningen.

Tredje sprängningen

Onsdagskvällens sprängning var den tredje på kort tid i Malmö. Senast på onsdagsmorgonen var det en sprängladdning som exploderade vid ett trapphus i stadsdelen Hyllie.

I fredags var det ytterligare en detonation vid ett bostadshus, även då i Rosengård.

Åstorp

Under natten mot fredagen sprängdes även en port i skånska Åstorp. Flera personer ringde polisen och berättade att de hört en hög smäll.

Då polisen kom till platsen hade en port till en fastighet på Esplanaden skadats och flera fönsterrutor hade krossats. Ingen person ska dock ha skadats vid dådet och Nationella bombskyddet har kallats in.