I början av året gick småsparare organiserade via diverse nätforum samman och tjänade miljoner genom att satsa emot storfinansen inom hedgefonderna. Nu kan det vara dags igen.

Precis som sist sticker företaget AMC ut bland de så kallade memeaktierna, bolag som får särskild uppmärksamhet på internetforum. I onsdags nästan dubblerades aktien och har under veckan satt nya kursrekord flera gånger. Men i den inledande torsdagshandeln vände kursen kraftigt ned igen, rapporterar Dagens Industri.

LÄS ÄVEN: Småsparare tjänade miljoner när storfinansen förlorade miljarder

Bolaget har meddelat en nyemission på 11,6 miljoner aktier som ska genomföras direkt i marknaden, vilket förenklar för småsparare att delta. Bolaget har varnat för att kursen inte längre speglar verksamheten eller läget i branschen då volatiliteten gått så långt.

Rusningar

Flera av de uppmärksammade aktier som nätmäklaren Robinhood begränsade handeln i tidigare tidigare i år har stigit kraftigt under veckan. Rusningar har setts i bolag som Bed Bath & Beyond och Koss. Båda steg över 60 procent på onsdagen men föll sedan med över en femtedel i den tidiga torsdagshandeln.

LÄS ÄVEN: Efter GameStop – nu begränsar Nordnet utbudet av blankningsbara aktier

På den schweiziska finanskoncernen Swissquote pekar analytiker på en fortsatt stark riskaptit efter positiva ekonomiska data och kapitalutflöden från kryptovalutor som en faktor bakom rusningarna i aktierna.