Ny studie: Danmark och Finland mer negativt inställda till Sverige

I en ny rapport från den svenska myndigheten Svenska institutet (SI) framgår att två av våra grannländer, närmare bestämt Danmark och Finland, är mer negativt inställda till Sverige än de varit tidigare.

SI genomförde studien genom en webbaserad enkätundersökning som skickades ut till alla 27 EU-länder. Slumpmässigt utvalda respondenter, totalt 25 000 personer och 1 000 per land, fick besvara enkäten.

LÄS ÄVEN: Sverigebilden: ’Ett land som begår självmord’

Sverigebilden försämras på grund av massinvandring

Rapporten vittnar om att enkätdeltagarna från Finland och Danmark, men även Estland, uppger att deras bild av Sverige har förändrats negativt under det senaste år.

”I bl.a. Finland, Danmark och Estland uppger respondenterna att de i högre utsträckning än i andra länder har sett, läst och hört om Sverige kopplat till exempelvis brottslighet och migration, vilket kan ha bidragit till att en större andel i länderna uppger att deras bild av Sverige har försämrats”, står det i SI:s rapport.

LÄS ÄVEN: Expert vill lugna om gängens blodbad: ”Morden hotar inte Sverigebilden”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mira Aksoy

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.