Statsministern 49

Foto: Regeringskansliet/Instagram

Inrikes

Ny tradition: Sagerska dekoreras med Prideflagga

Publicerad 8/2/2023
Annons

Statsminister Ulf Kristersson (M) meddelar att regeringen har infört en ny tradition i Sagerska palatset. Varje år ska statsministerns bostad dekoreras med Prideflaggor.

I ett uttalande framför Kristersson att regeringen vill uppmärksamma Pride och ”den här veckans betydelse för vårt öppna samhälle”.

– Vi låter för första gången någonsin Sagerska prydas med den fina regnbågsflaggan. Vi vill uppmärksamma Pride och den här veckans betydelse för vårt öppna samhälle. Allas rätt att leva som den man är, och älska vem man vill, säger Kristersson i ett uttalande och fortsätter:

– 2014 startade en företrädare till mig tradition att som statsminister gå Prideparaden. Fredrik Reinfeldts deltagande då var historiskt. I dag är det en självklarhet. Nu startar vi en ny tradition.

Sagerska huset försett med prideflaggor under Stockholm Pride. Foto: Regeringen

Homosexuella ska få lämna blod

På måndagen publicerade Kristersson ett Instagraminlägg där han medelade att regeringen vill ändra reglerna för att ge homosexuella män rätt att lämna blod trots HIV-risken. Socialstyrelsen har fått i uppdrag att ta arbetet vidare.

”Över 40 år har gått sedan homosexualitet slutade klassas som en sjukdom. Nu är det hög tid att även homo- och bipersoners blod värderas rätt”, skriver statsministern.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ulf Kristersson (@kristerssonulf)

LÄS ÄVEN: Försvarsmakten i ny Pridekampanj

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons