Nya korankravaller: ”Vi muslimer bränner upp hela landet för vår tro”

På påskdagens eftermiddag pågår en stor polisinsats i Skäggetorp, Linköping. Detta trots att Rasmus Paludans utlysta koranbränning inte ägt rum. Polisen rapporterar att förortsterroristerna kastar sten och brandbomber på poliser och polisbilar. Samtidigt brinner bilar i Norrköping och ett våldsamt upplopp har startat i stadsdelen Navestad.

– Det är poliser och polisbilar [i Linköping, reds. anm.] som har utsatts för stenkastning och någon form av brandbomber, uppger polisens presstalesperson Johnny Gustafsson.

Norrköpings Tidningar skriver att polisen nu ”bombas med stenar” även i Norrköping. Deras reporter på plats i stadsdelen Navestad beskriver det ”som en krigszon”. Rökmoln syns på platsen.

Polisen har avfyrat varningsskott i Navestad, Norrköping, uppger polisens presstalesperson Åsa Willsund för NT. 13 personer rapporteras gripna av polisen för våldsamt upplopp.

På eftermiddagen lämnade Rasmus Paludan besked om att han ställer in söndagens manifestationer med hänvisning till den svenska polisens inkompetens:

– Polismyndigheten i Region Öst har liksom Polismyndigheten i Region Syd visat att de är helt oförmögna att skydda sig själva och mig.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mira Aksoy

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!