Malmö 9499
Inrikes

VIDEO: Bil forcerar polisens stängsel – korankravaller eskalerar

Publicerad 4/16/2022
Annons

Påskhelgens muslimska upplopp fortsatte på lördagen, nu Landskrona där den dansk-svenske politikern Rasmus Paludans nästa tillståndsgivna manifestation med koranbränning skulle hållas. Polis på plats möttes av ett regn av stenar och medan Paludan satte eld på en koran med bacon, satte de uppretade muslimska våldsverkarna eld på ett antal bilar.Samnytt kan visa videoklipp från upploppet i Malmö.

Det beslöts tidigare på lördagen att koranbränningen skulle flyttas från Landskrona till Malmö. Det blidkade dock inte de invandrade muslimska extremisterna i Landskrona som ändå i stora skaror tagit till gatorna.

Förutom hela fordon har även bildäck satts i brand med kraftig rökutveckling. Även sopcontainrar har dragits ut på gatorna och stuckits i brand.

Grupper med våldsverkare har synts springa fram och tillbaka på den ursprungliga platsen för koranbränningen och genomföra samordnade steningsattacker mot de utkommenderade kravallpoliserna och deras fordon.

Våldsverkarna har även lagt beslag på delar av polisens kravallstaket som de ställt ut på vägen så att trafiken på platsen stoppats upp. Det finns ännu inga rapporter om personskador. Vid de tidigare upploppen under torsdagen och fredagen har sammanlagt ett tiotal poliser skadats.

– Flera deltagare i upploppen har fokuserat på att angripa och allvarligt skada poliser och polisens egendom. Det har funnits en likgiltighet för mina medarbetares och andras liv, säger en talesperson för polisen i ett uttalande till media.

Grillade koran med bacon

På den nya anvisade platsen i Malmö kunde Rasmus Paludan grilla ett medhavt exemplar av Koranen, tillsammans med några skivor bacon innan några muslimska våldsverkare hunnit till platsen. Polis fanns ändå på plats och hade spänt upp avspärrningsband runt platsen. Se koranbränningen nedan.

Paludan har träffats av sten

På lördagskvällen startade invandrargäng ytterligare ett upplopp. Någon har använt personbil för att forcera polisens stängsel vid Paludans torgmöte. I samband med torgmötet regnade det stenar och Paludan har träffats av en i benet.

Paludans ben. Foto: Privat

Polisen har svarat de stenkastande invandrargängen med att använda pepparsprej. Det finns även uppgifter om flera bilbränder. Se video från platsen nedan.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
550VIDEO: Studentfirande i Göteborg – ”Fuck Sverige”
Annons