dieselpris-upp-836562
Inrikes

Nya rekordsiffror för dieselpriset

Publicerad 1/31/2022
Annons

Sveriges världsrekord i dieselpris ser ut att fortsätta uppåt. Nu kommer de ledande bensinkedjorna höja dieselpriset med ytterligare 20 öre per liter.

Efter höjningen hamnar Sverige nu på den nya rekordnivån 21:52 kronor per liter. Det kan jämföras med omkring 19 kronor så sent som i slutet av december, innan skatten ökade och ökade krav på att blanda in biodrivmedel enligt den så kallade reduktionsplikten, vilket ytterligare ökade på priset.

En full tank diesel på 50 liter kostar nu hela 126 kronor mer än vad det gjorde för bara en månad sedan; 1 076 kronor jämfört med 950. Förutom skenande dieselpriser kommer även bensinpriset höjas med 15 öre.

Även det blir ett rekord och då kommer en liter kosta 19:04 kronor för 95-oktanig bensin.

LÄS ÄVEN: Socialdemokraterna: Viktigt med högt dieselpris

På andra håll tas höjda bränslepriser inte lika lugnt emot som i Sverige. I Kazakstan avgick regeringen efter omfattande folkliga protester mot kraftigt höjda priser på drivmedel. Protesterna har varit så omfattande att regeringen ansett sig nödsakad att utlysa undantagstillstånd med utegångsförbud som sträcker sig två veckor fram i tiden. Men demonstrationerna upphörde inte och bara timmar senare meddelade president Kasym-Zjomart Tokajev sin och regeringens avgång.

LÄS ÄVEN: Här är anledningen till att Sverige har Europas dyraste diesel

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
604Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons