Mansour Ahmed

Faksimil Facebook

Inrikes

Nytt larm inifrån SSU – sektliknande styre och konverteringar till islam

Publicerad 5/20/2020
Annons

2018 framkom det att SSU Skåne styrdes av en falang islamister med planer om att ta över hela ungdomsförbundet och ambitioner att påverka moderpartiet. I centrum av turerna stod dåvarande ordförande Mansour Ahmed som sedermera fortsatte som kassör. Nu kommer nya uppgifter om att Ahmed fortsatt härja med ett sektliknande styre, hat mot homosexuella och medlemmar som manipulerats att konvertera till islam.

Det är medlemmar inom SSU, Transport och LO som i nya dokument larmar om situationen. Under Mansours tid som kassör ska tiotusentals kronor ha spenderats ”tvivelaktigt”.

Mer än 90 000 kronor har bland annat lagts på parkeringsböter, elektronik, bio, bensin och livsmedel. Summan överstiger vad man spenderade under valåret 2018.

”Det är väldigt tråkigt om någon ska ha påstått någon av de oerhört allvarliga anklagelserna”, skriver Mansour i ett sms till Kvällsposten.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Så här vill islamisterna ta över hela SSU

Efter bland annat Samhällsnytts granskning lämnade Mansour posten som ordförande, men fortsatte att verka som kassör i SSU Helsingborg. Där ska han åter igen ha ägnat sig åt hat mot homosexuella och ett sektliknande styre.

Konvertering till islam

Flera medlemmar vittnar oberoende av varandra om att ungdomar kontrollerats och manipulerats. Åtminstone fem stycken har konverterat till islam. Flera har också lämnat rörelsen.

Efter att revisorerna i revisionsberättelsen från den 25 april 2020 anmärkt på kostnaderna avgick Mansour från S och SSU. Han har dock fått vara kvar som medlem och ska enligt uppgifter fortsätta styra bakom kulisserna.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons