jimmie

Foto: Per Pettersson from Stockholm, Sweden, CC BY 2.0

Inrikes

Ökat samarbete mellan SD, KD och M

Publicerad 12/28/2020
Annons

Under mandatperioden har Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna utökat samarbetet i riksdagen. Enligt SD:s rättspolitiske talesperson finns goda möjligheter för att bygga gemensamma plattformar mellan partierna.

Partierna har bland annat gjort allt fler gemensamma reservationer i riksdagen. Under periodens första år gjordes 37 sådana för att öka till 61 andra året.

Vanligast är de gemensamma reservationerna i justitieutskottet.

Denna utveckling kommer att fortsätta, spår SD:s rättspolitiske talesperson Adam Marttinen som också är ledamot i justitieutskottet.

– Det finns säkert goda möjligheter att bygga stora gemensamma plattformar mellan våra partier för att synliggöra just skillnaden mellan den liberalsocialistiska regeringen och den opposition som finns, säger han till Sveriges Radio.

Konservativt block

Ett konservativt block bestående av de tre partierna är något SD-ledaren Jimmie Åkesson förutspådde skulle bli konsekvensen av alliansens slutgiltiga dödsstöt då Centerpartiet och Liberalerna ingick den så kallade januariöverenskommelsen med regeringen 2019.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
731Zelenskyj tackar Sverige för stridsvagnar – transport följs av ryssar
Annons