Om oss

Samhällsnytt tar ett brett publicistiskt grepp. Vi specialbevakar de områden där etablissemangsmedia uppvisar underlåtenhetsförsyndelser, men fokuserar också brett på allmän nyhetsjournalistik. Dessutom gör vi regelbundet granskande och grävande filmreportage.

Vår målsättning är att vara den publicistiska produkt som framtidens samhällsintresserade mediekonsumenter vill ha och har rätt att kräva.

Hjärtligt välkommen till den förhoppningsvis berikande medieupplevelse som vi gett namnet Samhällsnytt!

Du kan kontakta oss på: info[snabel-a]samnytt.se

Medarbetare:

Mats Dagerlind har varit med under större delen av den tid då ”alternativmedia” etablerades. Först som skribent på Politiskt Inkorrekt och därefter från start när Avpixlat bildades. Numera är Mats politisk chefredaktör här och skriver även nyheter. Mats har också i drygt 20 år, som anställd och egenföretagare, arbetat som översättare inom data och IT. Han är även verksam som förläggare, musiker, ljudtekniker och musikproducent. Mats nås på mats.dagerlind[snabel-a]samnytt.se

mats_rund6

Egor Putilov har tidigare arbetat som frilansjournalist för Aftonbladet, Expressen SvD, SR och andra medier. Han har också arbetat som asylhandläggare på Migrationsverket och blev kallad ”det allvarligaste säkerhetshotet sedan andra världskriget” av Centerpartiets gruppeldare Anders W Jonsson under Egors korta tid som tjänsteman i Riksdagen. Egor nås på egor.putilov[snabel-a]samnytt.se

egor_rund2b

Krönikörer:

Erik Almqvist är före detta sverigedemokratisk riksdagspolitiker och var tidigare del av partiets verkställande utskott. Han var partiets ekonomisk-politiske talesperson och hade huvudansvaret för utformningen av SD:s statsbudgetförslag samt partiets ekonomiska politik. Sedan han flyttat till Ungern har Erik fortsatt intressera sig för politik och delta i den allmänna debatten. Och han besitter djup kunskap om ekonomi, demografi, geopolitik och dessas samverkan inte bara i Sverige utan även på europeisk och global nivå.

erik_rund

Jonathan Friedman är en amerikansk socialantropolog och tidigare professor i Lund. Han är aktiv som forskare på migrationspolitikens område och författare till flera skrifter som problematiserar bland annat det mångkulturella samhället. Friedman har en doktorsexamen från Columbia University och blev senare professor vid University of California, San Diego.

jonathan_rund

John Gustavsson är doktorand i nationalekonomi på National University of Ireland, Maynooth. Han har även en MSc i Behavioral economics (beteendeekonomi) från prestigefyllda University of Nottingham. John är bosatt i Irland där han bedriver experimentell och teoretisk forskning i beteendeekonomi ur ett välbehövligt konservativt perspektiv inom ett fält där vänsterdominansen annars är närmast total.

john_rund

Björn Norström är sedan 1993 bosatt i USA. Han är utbildad och licenserad lärare i engelska, SO, och IT och arbetar som IT-lärare. Björn har tidigare undervisat i engelsk lingvistik och retorik på universitet i både USA och Sverige samt IT för utsatta ungdomar och minoriteter från amerikanska utanförskapsområden. Björn skriver vid sidan av sina krönikor också en del nyheter, främst med anknytning till USA och Kanada.

bjorn_rund

Jan Tullberg är docent i företagsekonomi och har i det ämnet undervisat på Handelshögskolan i Stockholm. Jan är också författare till ett flertal böcker och har som ekonom och samhällsdebattör blivit publicerad i en lång rad svenska och internationella tidningar och tidskrifter, däribland Ekonomisk Debatt, Journal of Business Ethics, Statsvetenskaplig tidskrift, Filosofisk tidskrift, Dagens Nyheter och Finanstidningen..

jan_rund

Rolf Malm har tidigare arbetat som reklam- och pr-konsult. Rolf var bl.a. mannen bakom Postens uppmärksammade kampanj ”Ett brev betyder så mycket” och var också den som introducerade texter på Arlas mjölkförpackningar. Han har gjort reklamfilmer med bl.a. Janne ‘Loffe’ Carlsson och producerat en Jacques Brel-föreställning med Tommy Körberg. Rolf är ordförande Svenska Smärtföreningen och författare till boken ‘Smärtans Förbannelse’. Han skriver för närvarande på en ny bok.

rolf_rund