Om oss

Samhällsnytt tar ett brett publicistiskt grepp. Vi specialbevakar de områden där etablissemangsmedia uppvisar underlåtenhetsförsyndelser, men fokuserar också brett på allmän nyhetsjournalistik. Dessutom gör vi regelbundet granskande och grävande filmreportage.

Vår målsättning är att vara den publicistiska produkt som framtidens samhällsintresserade mediekonsumenter vill ha och har rätt att kräva.

Har du tips? Kontakta oss på: [email protected]

Har du tekniska problem eller frågor av administrativ karaktär? Kontakta oss på [email protected]

Medarbetare:

Mats Dagerlind har varit med under större delen av den tid då ”alternativmedia” etablerades. Först som skribent på Politiskt Inkorrekt och därefter från start när Avpixlat bildades. Numera är Mats politisk chefredaktör och ansvarig utgivare här och skriver även nyheter. Mats har också i drygt 20 år, som anställd och egenföretagare, arbetat som översättare inom data och IT. Han är även verksam som förläggare, musiker, ljudtekniker och musikproducent. Mats nås på [email protected].

mats_rund6

Egor Putilov har tidigare arbetat som frilansjournalist för Aftonbladet, Expressen SvD, SR och andra medier. Han har också arbetat som asylhandläggare på Migrationsverket och blev kallad ”det allvarligaste säkerhetshotet sedan andra världskriget” av Centerpartiets gruppeldare Anders W Jonsson under Egors korta tid som tjänsteman i Riksdagen. Egor nås på [email protected].

egor_rund2b

Kent Ekeroth var riksdagsledamot för Sverigedemokraterna under åtta år. Samtidigt hanterade han tidningens administrativa förehavanden. Under sommaren 2018 började han jobba mer aktivt som skribent, krönikör och med videoproduktioner för tidningen. Kent nås på [email protected].

kent ekeroth rundad

Simon Kristoffersson har tidigare arbetat inom försäljning och marknadsföring. Därefter utbildade han sig till journalist och arbetade som sportjournalist internationellt. Sedan hösten 2018 är han vår redaktör för sociala medier och kommer även jobba med grävande journalistik samt fortlöpande redaktionellt arbete. Simon nås på [email protected].

simon liten

Krönikörer:

Erik Almqvist är före detta sverigedemokratisk riksdagspolitiker och var tidigare del av partiets verkställande utskott. Han var partiets ekonomisk-politiske talesperson och hade huvudansvaret för utformningen av SD:s statsbudgetförslag samt partiets ekonomiska politik. Sedan han flyttat till Ungern har Erik fortsatt intressera sig för politik och delta i den allmänna debatten. Och han besitter djup kunskap om ekonomi, demografi, geopolitik och dessas samverkan inte bara i Sverige utan även på europeisk och global nivå.

erik_rund

Jan Tullberg är docent i företagsekonomi och har i det ämnet undervisat på Handelshögskolan i Stockholm. Jan är också författare till ett flertal böcker och har som ekonom och samhällsdebattör blivit publicerad i en lång rad svenska och internationella tidningar och tidskrifter, däribland Ekonomisk Debatt, Journal of Business Ethics, Statsvetenskaplig tidskrift, Filosofisk tidskrift, Dagens Nyheter och Finanstidningen..

jan_rund

Rolf Malm har tidigare arbetat som reklam- och pr-konsult. Rolf var bl.a. mannen bakom Postens uppmärksammade kampanj ”Ett brev betyder så mycket” och var också den som introducerade texter på Arlas mjölkförpackningar. Han har gjort reklamfilmer med bl.a. Janne ’Loffe’ Carlsson och producerat en Jacques Brel-föreställning med Tommy Körberg. Rolf är ordförande Svenska Smärtföreningen och författare till boken ’Smärtans Förbannelse’. Han skriver för närvarande på en ny bok.

rolf_rund

Claudia Gasparrini är och bor i Italien har hon en masterutbildning inom språk och litteratur. Hon följer noga med i den politiska debatten i Italien och skriver krönikor för Samhällsnytt om händelser och iakttagelser därifrån.

claudia gasparrini

Teknisk personal:

Vi har nu även anlitat teknisk personal som hjälper oss i vår satsning på videoproduktioner. Denna resurs assisterar oss med filmning, redigering, foto, ljus och ljud. De följer då naturligtvis med oss när vi reser på reportage och dylikt. Med hjälp av denna utökning av teamet kan vi utöka erbjudandet till våra läsare.

Sony_HDR-FX1E_20050423