Om oss

Samhällsnytt tar ett brett publicistiskt grepp.

Vi specialbevakar de områden där etablissemangsmedia uppvisar underlåtenhetsförsyndelser, men fokuserar också brett på allmän nyhetsjournalistik. Dessutom gör vi regelbundet granskande och grävande filmreportage.

Vår målsättning är att vara den publicistiska produkt som framtidens samhällsintresserade mediekonsumenter vill ha och har rätt att kräva.

Medarbetare

 • Mats Dagerlind

  Mats nås på

  [email protected]

  Har varit med under större delen av den tid då ”alternativmedia” etablerades. Först som skribent på Politiskt Inkorrekt och därefter från start när Avpixlat bildades. Numera är Mats politisk chefredaktör och ansvarig utgivare här och skriver även nyheter. Mats har också i drygt 20 år, som anställd och egenföretagare, arbetat som översättare inom data och IT. Han är även verksam som förläggare, musiker, ljudtekniker och musikproducent.

 • simon liten

  Simon Kristoffersson

  Simon nås på

  [email protected]

  Har tidigare arbetat inom försäljning och marknadsföring. Därefter utbildade han sig till journalist och arbetade som sportjournalist internationellt. Sedan hösten 2018 är han vår redaktör för sociala medier och kommer även jobba med grävande journalistik samt fortlöpande redaktionellt arbete.

 • Mira Aksoy

  Mira nås på

  [email protected]

  Beskriver sig som konservativ och nationalist med ett starkt patos för Sveriges kulturarv och svenska traditioner. Hon har en bakgrund som modekommunikatör med utbildning i Italien.

 • kent ekeroth rundad

  Kent Ekeroth

  Kent nås på

  [email protected]

  Var riksdagsledamot för Sverigedemokraterna under åtta år. Samtidigt hanterade han tidningens administrativa förehavanden. Under sommaren 2018 började han bidra mer som skribent, krönikör och med videoproduktioner för tidningen.

Krönikörer

 • Jan Tullberg

  Är docent i företagsekonomi och har i det ämnet undervisat på Handelshögskolan i Stockholm. Jan är också författare till ett flertal böcker och har som ekonom och samhällsdebattör blivit publicerad i en lång rad svenska och internationella tidningar och tidskrifter, däribland Ekonomisk Debatt, Journal of Business Ethics, Statsvetenskaplig tidskrift, Filosofisk tidskrift, Dagens Nyheter och Finanstidningen.

Teknisk personal

Vi har nu även anlitat teknisk personal som hjälper oss i vår satsning på videoproduktioner. Denna resurs assisterar oss med filmning, redigering, foto, ljus och ljud. De följer då naturligtvis med oss när vi reser på reportage och dylikt. Med hjälp av denna utökning av teamet kan vi utöka erbjudandet till våra läsare.

Moderator

Vill ni komma i kontakt med våra moderatorer? Kontakta dem på [email protected]