Omfattande skadegörelse av asylsökande män – SR Värmland undanhåller informationen

Tre unga män greps under lördagen för att ha krossat rutor samt kastat sten och möbler mot fastigheter. Polisen uppger att motivet är oklart.

De tre männen är enligt polisen i 20-årsåldern och asylsökande. De gripna misstänks för skadegörelse och bor i närheten av platsen de greps på. Männen flyttades i veckan till sitt nya boende i Arvika.

Peter Persson, vakthavande hos polisen i Värmland, uppger att det var en person som ringde in till polisen och informerade om den pågående skadegörelsen. De tre gripna ska ha kastat sten mot ett hus samt sparkat och slagit mot dörrar. Enligt Peter Persson så känner polisen ännu inte till motivet till skadegörelsen men ska försöka få fram informationen genom förhör med de misstänkta.

När Sveriges Radio rapporterade om händelsen valde man att inte förse läsaren med informationen om att det rörde sig om asylsökande.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.