Hon låg bakom Fredrik Reinfeldts ökända tal om att svenska folket skulle öppna sina hjärtan för att lägga alla pengar på massinvandring i stället för några som helst reformer i Sverige. Nu har hennes företag gått omkull.

Det var inför valet 2014 som dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt (M) höll ett tal i Stockholm.

– Nu vädjar jag till svenska folket om tålamod, om att öppna era hjärtan för att se människor i stark stress med hot mot det egna livet som flyr, flyr mot Europa, flyr mot frihet, flyr mot bättre förhållanden, sa han.

Orden skrevs av Reinfeldts dåvarande talskrivare Moa Berglöf och väckte stor uppmärksamhet.

LÄS ÄVEN: Reinfeldts medhjälpare besväras över gränskontroll: ”Blir vansinnig på det här”

I december gick hennes bolag Östra flygeln kommunikation AB, som ”skall bedriva journalistik samt konsultation och utbildning inom kommunikation, samhällsanalys samt därmed förenlig verksamhet”, i konkurs.

2016 omsatte bolaget nästan 1,5 miljoner kronor med en vinst på 88 000 kronor. Under det senaste redovisade räkenskapsåret 2020 hade omsättningen halverats och gjorde en förlust på -289 000 kronor.

I dag är Berglöf kolumnist på Sydsvenskan.

SD-hat

Efter Reinfeldts sorti och Moderaternas omsvängning i migrationsfrågan har Berglöf tagit avstånd från partiet, och i fjol deltog hon i ett nazistdrev mot Sverigedemokraterna. I samband med valet 2022 påstod hon att ”attackerna mot judarna har börjat”.

LÄS ÄVEN: Reinfeldts medhjälpare i nazidrev mot SD: ”Attackerna mot judarna har börjat”