said

Said Hadrous med partikollegor. Foto: Facebook.

Inrikes

Ordförande för grupp som hyllar terrorism – kandiderar till riksdagen för V

Publicerad 8/12/2018
Annons

Said Hadrous är ordförande för Grupp 194, en pro-palestinsk organisation som hyllat barnmartyrer, demonstrerat för att dömda terrorister ska bli fria och lovordat en attack mot israeliska skolbarn. De har ett nära samarbete med Vänsterpartiet och Hadrous kandiderar nu till riksdagen för partiet.

I november skrev Samhällsnytt om hur gruppen fått 132 000 kronor av Malmö stad för att nattvandra. Organisation har i flera års tid gått med i Vänsterpartiets 1 maj-tåg och då burit terrororganisationen DFLP:s flaggor samt bilder på deras och andras terrororganisationers fängslade terrorister.

LÄS MER: Organisation med terrorkopplingar får bidrag för att nattvandra åt Malmö stad

– Man kan fråga sig vad sådana här solidaritetsförbund handlar om. Har man dem för att få röster? frågade sig terrorforskaren Magnus Ranstorp i Världen idag då.

Inför valet om en månad kandiderar ordförande Said Hadrous till riksdagen för Vänsterpartiet. Han finns även på plats sju på Skåne län västras lista.

”Grupp 194 är en organisation som informerar om och driver FN:s resolution nr 194 angående rätt till återvändande till sitt/sina hemländer. Även Vänsterpartiet står bakom resolutionen. Said Hadrous är vald till riksdagslistan av Vänsterpartiets medlemmar”, svarar Busi Dimitriu, partisekreterare för Vänsterpartiet Skåne, i ett mejl till Världen idag.

Gruppens koppling till DFLP kommenterar man så här:

”DFLP:s uttalade målsättning är att upprätta en gemensam demokratisk stat, där araber och judar ska kunna leva fritt från diskriminering, utan klasser och nationellt förtryck. Det stämmer väl överens med Grupp 194:s kamp för människors rätt att återvända till sina hem, och det är troligen därför de är sammankopplade.”

Magnus Ranstorp delar dock inte Busi Dimitrius beskrivning.

– De här ”fluffiga orden” om samexistens stämmer inte överens med DFLP:s agerande och egen retorik, säger han till Världen idag.

– Den väpnade kampen är helt central.

Dimitriu garanterar att Hadrous inte kommer att bedriva en antisemitisk politik.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
518Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons