landskrona

Foto: Carl-Johan Aberger.

Inrikes

Otålig man löpte amok på socialkontor

Publicerad 9/20/2020
Annons

Tolv datorskärmar, en storbilds-tv, en kopiator och två glasrutor gick åt när en 28-årig man fick veta att hans ärende skulle dröja tre dagar till behandling.

Mannen besökte individ- och familjeförvaltningens kontor på Rådmansgatan i centrala Landskrona, där han rapporteras ha vankat av och an i receptionen i flera timmar i hopp om att få pengar. När han slutligen fick beskedet att hans ärende inte skulle prövas denna dag och att han istället var välkommen åter tre dagar senare blev han rasande.

Med en stol som tillhygge slog mannen målmedvetet sönder lokalen. Tolv datorskärmar, en 50-tums tv och en kopiator samt två glasrutor fick känna på mannens ilska. Personalen låste in sig i en annan del av lokalen medan mannen gick lös på inredningen. De utlöste överfallslarmet och flydde sedan bakvägen ut från kontoret.

När polis anlände till platsen var mannen just i färd med att sätta eld på en bunt blanketter.

Åtalas för flera brott

Mannen fördes till polishuset i Helsingborg där han fick nyktra till innan han släpptes. Själv anser mannen inte att han begått något brott, även om han utan invändningar erkände vad han gjort i sak, skriver Expressen.

– Enligt mig är ett brott något som sker i mörker och i smyg, inte offentligt så här när alla ser på. Det kallar jag inte ett brott.

Mannen står nu åtalad för skadegörelse. Utöver detta är han även åtalad för stöld vid ett annat tillfälle, samt för våld och hot mot tjänsteman då han gjorde motstånd och hotade vakten som ingrep vid stölden.

authorimage

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
587Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons